Jelly Bunny..oh lalala.

Assalamualaikum


Post kali ni gegirl sikit. Tetiba hari ni rasa nak cerita pasal shopping. Oh, ingat tak aku pernah cerita pasal jelly bunny shoes yang aku pegi beli bersama Faiqah dan Lisa masa pegi kL itu hari? Tak ingat takpa..Kalau ingat, meh high five sikit! hehe.

Oh, sebenarnya kami jumpa kedai ni pun dengan secara kebetulan. Masa tu nak pegi solat Asar. On the way jalan tu kami terpandang kedai yang sungguh adorable ni. Macam kedai barang baby pun ada. So, TERlangkah kaki masuk kedai. Aku syak itu godaan syaitonnirrojim. Jadi, aku nasihatkan pegi lepas kau dah solat. So, takda lah masalah tergoda-goda ni.

Memandangkan Alny Marlynni tetiba meng-tweet tanya pasal jelly bunny pagi tadi, maka kena lah tunjuk apa yang jelly bunny tawarkan. Perghh..ayat taknak kalah. Okay, kita teruskan dengan tengok gambar ya..

Ini, depan kedai jelly bunny tu.

 

Sebahagian daripada dekorasi dalam kedai. Yang best kat sini kerusi banyak. So, senang lah nak try kasut. Tak payah berebut kerusi dengan orang.


Jadi, mari cuci mata tengok jelly bunny sekalian..  :)

sebahagian.
this looks like ballet shoes.
electric blue
jenis open.

Lisa pilih yang macam ni. Tapi tak ingat dia beli color pink ke electric blue ntah. Rasanya biru. Nak yang stylo je kau..


Faiqah pilih ni. Love-love gitu. Dia ambik color peach. Nampak macam tak pakai kasut pun ada.Tapi cute lah sebab nampak love yang comel itu.


Aku pilih jenis ni. Memandangkan kaki tak berapa putih, kena pakai yang full lah. Lagipun aku tak sesuai sangat kalau pakai yang open tu. Ya, saya sedar diri.


Oh, aku punya color biru macam kat bawah ni. Masa pegi itu hari takda yang bawah biru tu, err..adakah itu kelabu? Kalau ada memang sambar yang tu dah..


Disebabkan aku dengan Lisa bayar dalam satu resit, kami dapat free 1 kasut..Cool kan! Tapi pilihan yang diorang bagi tu limited lah. So, aku pass kat Lisa suruh dia pilih tapi takda yang sesuai dengan dia. So, dia pass kat Faiqah, maka Faiqah lah yang dapat dua jelly bunny shoes ini.


Alny, kalau ada yang macam ni dan color ni..let me know ok! :D


Memang adorable semua kasut ni kan kan...
Kalau nak compare dengan croc memang jauh lah. Of course lah croc lagi selesa, tengok lah harga croc banyak mana, bunny ni biasa-biasa je sebab harganya pun affordable. Kalau kau jenis tak layan kasut murah-murah, selipar jamban kau pun paling murah seratus, maka tak payah beli lah. Bukan standard kau lah ni kan.





sumber gambar adalah dari miss google semata-mata. terima kasih google. tanpa hang, takdapat lah nak tunjuk jelly bunny kat Alny :)

Love, Mira.

Comments

  1. akkk! nakk! hehe. comel comelnyaa! especially yang merah tuu. memang style habes aa. kat mana nii?

    ReplyDelete
  2. 0o, patut la kedai nama jelly, kasut dia mcm jelly yer..hehe ksut yg last tu sy berkenan sgt2..nk yg tu boleh?

    ReplyDelete
  3. nurul, yg ni kak mira beli kat klcc hari tu. rasanya baru ja bukak kedai ni. tak banyak store. itu yg sedih tu.

    ReplyDelete
  4. kak emma: haah, mcm jelly dan bau macam jelly jugak. rasa nak gigit pun ada..hehe. kaann..yg last tu comel sgt.jom kita beli sesama :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

edisi mudah: puding karamel kukus

Cara buat pengukus manual bagi yang tiada periuk pengukus.

Barang kena ada bila pegi hiking/camping!

Total Pageviews

Daisypath Anniversary tickers