Thursday, May 3, 2018

Mei, Aku Datang!

Assalamualaikum...
Bunyi macam berani sangat nak masuk Mei padahal semak banyak ni. Sampai takut nak tengok schedule sendiri sebab bersusun rapat huhu tapi tak mengapa, susah pun kita tempuh. Dan Ramadan pun dah tak lama kan. Seperti tahun lepas memang akan sambut sendiri ja tapi extra lonely compare dengan tahun lepas sebab roommate i dah balik Iraq. Syahdu juga ni tapi iyalah dah dewasa ni, memang gini la. Semoga sempat bertemu Ramadan tahun ini :)

Banyak benda aku nak tulis tapi tertangguh sebab mood dan masa. Pasal pengalaman keja, sambung belajar kat sini..semua tu lah. Simpan untuk kenangan sendiri dan mungkin juga dapat bantu orang yang mencari maklumat, sama macam aku dulu. Aku ni sejenis apa-apa aku search dulu kat internet, dari nak pegi interview, nak buat exam bertulis apa-apa, sambung belajar mahupun sekecil nak pi makan kat tempat yang aku tak pernah cuba. Mesti rasa pelik kan? Aku ni sejenis kena check menu dan harga sebelum pi makan kat mana-mana dan lepastu check system bayaran kedai tu macam mana. Biasanya pi sendiri sorang-sorang so memang kenal google semua benda sebelum pi at least taklah noob teruk.

Sangat banyak benda yang aku baru experience sejak duduk UM ni. Jadi triple berdikari compare dengan zaman degree dulu la. Kalau tak berdikari pun kena paksa diri berdikari juga. Nak harap siapa lagi kan? Tapi aku bersyukur lah, sekurang-kurangnya aku ada keluarga yang supportive dan sekumpulan kawan yang ada masa susah senang.



M.

Wednesday, April 25, 2018

Hello April Breakout! and a Wedding to Remember...

Dari tahun lepas dan membawa ke tahun ni, secara konsisten aku mengalami skin breakout bila April tiba. Adakah ini acara tahunan yang dianjurkan oleh kulit muka aku? Kenapa aku tak dapat memo? I should be happy in April sepatutnya lah sebab birthday month but yeah, I'm fine. Dulu zaman sekolah secara konsisten setiap kali birthday ada exam sebab ianya a week before cuti bulan May. Masuk zaman tua ni dia decide nak buat acara skin break out tahunan ye. Note to myself, do not get married in April or May. Don't you dare! May pun termasuk sebab kulit tak sempat nak sihat dalam sebulan. Mujur wedding Lisa haritu on March so kulit aku ok. Agaknya time tu kulit aku baru buat preparation untuk acara tahunan break out depa kot.

17th March 2018, Lisa punya nikah dan resepsi. Ada manis ada pahit..pahit sebab well faiqah patah tulang kaki. Sedikit nasihat ya kawan-kawan, bila ragu-ragu dengan sesuatu keputusan maka pilihlah yang paling kurang risiko ya. Beberapa minit sebelum kejadian kaki patah sebab tergelincir..Faiqah ada tanya aku, kasut mana dia patut pakai? Heels atau selipar? Aku macam erkk blur sebab selalunya benda ni bukan dalam senarai benda yang aku fikir..haha. Dia ragu-ragu sebab selalu kat dewan nikah kan kena buka kasut, jadi macam lagi senang pakai selipar. Aku macam ohh maannn..aku kan sebenarnya haritu la kali pertama pi nikah kawan, taktau nak suggest apa. Dan aku tak tau pun dia pilih apa, yang aku tau dia pakai heels pun selepas kejadian dia tergelincir lepas kami keluar dari parking area. She's getting better by now, dah buka cast pun..cuma kaki masih bengkak. Doakan dia cepat sembuh dan boleh jalan seperti sediakala. Lisa by now dah ada di Sabah dah dengan suami dia. Next mungkin jumpa time resepsi belah lelaki di Perlis nanti.

It's Lisa's Day!


M.

Monday, April 23, 2018

27

Jadi, beginilah seorang Mira menyambut hari lahir yang ke-27. Wow! Makan spaghetti yang aku baru tau cafe kat bawah ni ada jual..haha. Ini pun sebab Shameem beria datang nak dinner dengan aku. Dia bukan mai nak celebrate birthday pun malahan dia taktau pun haritu birthday aku haha. Logik, baru kenal setahun dua ni ja dan sebab aku tak post di mana-mana, yang tahu tu tahu ja lah. Dia mai sebab bosan dinner sorang-sorang, gila takdak keja kan? Dah la ofis dia jauh kot, boleh mai sebab nak makan ja. Oh by the way dia ada kelas tapi disebabkan kelas tu tak best dan dia dah almost 1 hour lambat makanya dia malas nak pi. Boleh tak? Aku memang tak paham nih.. -.-"



Emak saya menjadi yang pertama hantar ucapan birthday pada tahun ni..wohoo! Cayalah mak dah terer whatsapp la ni ;')

M.