Wednesday, November 16, 2011

Jerai with Love... Part 1

Assalamualaikum.

Seperti yang dijanjikan; inilah gambar masa hiking di gunung Jerai. Yeah, sila lah tengok gambar ni semua sampai lebam. Sori la ambik masa sikit nak update, gambar banyak sangat maka pening kepala nak pilih. So, here you go..hehe.

muka ketat di pagi hari. aku dah tido dah time ni..he.
Yang tgh berlagak tayang kasut tu Bulat nama dia. Nike konon, kasut tu dah terkorban di tengah jalan..haha.
TTMC Adventures baru sampai. Diorang yang guide kami sampai habis program ni.

gagah ambik gambar jugak walaupun matahari dah tinggi..he.
serius gila borak.
tangga kenari seribu tahun. 1200 anak tangga. dah try?
 stretching dulu. abaikan aksi kurang sopan aku tu.



baca doa bukak kitab lagi, kemain haris ni.
jambatan ni agak usang, kena lalu sorang-sorang ja dlm satu masa. dah tu berlubang pulak tu..pheww.
muka ceria sikit sebab habis part tangga..ngee.
habis tangga tak bermakna sampai puncak jerai dah tau. masih jauh..~
mintak rehat sebab semput. Yang inner merah tu pengarah projek a.k.a sepupuku.
gigih la.
rehat di air terjun kecik. dah tak peduli kamera dah, aku kira nak buang kasut je..hehe.
yang dua orang ni kira nak makan. seluar purple tu shafiy, atas tu hazwan. orang kuat projek ni jugak.
gaya bulat tengok nasi macam tak pernah tengok selama ni. dia tak peduli apa dah.
candid yang tak berapa candid.
kami comel! haha.
yg belakang baju hitam cuci kasut tu Lanun, nak jugak masuk. sorang lagi yg pegang air oren tu abg Sani.
adik manis sekalian. single-single lagi nih..hee.
muka habis innocent ni. tertipu tak?hehe..
cari mana kaki aku? sapa berjaya teka aku belanja cool blog. tutti frutti tak mampu..he.
baju oren ialah abg Ku..pegawai pengiring. sporting habis dia nih.
air tu bukan kotor ya. itu namanya air akar kayu. rasa macam air biasa je. boleh diminum begitu saja. :)
jadi laki senang ja. tido camna pun takdak sapa peduli..heh. aku jeles.
meneruskan pendakian. yang kanan tu Kinah, gaya nak pi shopping kan..haha.
tak mampu berkata-kata. take a break..~
menuju ke batu kapal.
well, atas batu kapal! hehe. cari mana aku.
         tgh dengar penjelasan abg Sani. kawasan bawah batu ni agak mistik. org kata byk makhluk halus. kalau dia berkenan dia akan ikut kau. ngeee..takut oh.
ya, menuju ke puncak gunung Jerai. kiri tu fatin, sorang lagi fessy nama dia.
jejaka kacak. kononnya.
dari puncak gunung Jerai.
versi asli.
versi cetak rompak. ada yg berkenan ke? haha.
walaupun penat kena cover sbb nak gambar nampak cantik..hehe.
aku kira tinggi jugak lah kan. suka!!
sampai ke tapak khemah. cool down macam-macam style. disaster betul. -.-"

Oh, aku cuma dapat bagi penerangan yang simple je lah. Nak tau full story mai sintok ni. Aku cerita sampai ampa semua muak. Ada berani? haha. Ni untuk first day saja, tu pun tak termasuk aktiviti selepas tu. So, to be continue...^_^


Love, Mira.

10 comments:

  1. taw eh mana kaki mirah!! weeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  2. kalau hbq betoi, nak tutti frutti lah satu! hahaks

    ReplyDelete
  3. alamak..tutti frutti mahal kot. tak mampu den..haha.

    ReplyDelete
  4. ok2...eskem matkool pon jadila! ahahahs

    ReplyDelete
  5. matkool bleh la. nak advance sikit magnum. bila kila cuti? jom lepak jitra..hehe.

    ReplyDelete
  6. cuti sem bln 1 nti laa baru cti..setakat cti 3 hr ni mmg x balik laa...takpa, nt mirah dok perlis ja kan...dekat ja, sng nk roger nanti;)
    magnum ka apa ka janji nama dia eskem.ku trima seadanya.,hak3

    ReplyDelete
  7. mcm tak berbaloi ja kalau duk jauh balik cuti 3hari kan.takpa2, dah dekat bleh roger2 selalu..hehe. ok, layan eskrem best jgk kan. lama dah tak mkn..hee

    ReplyDelete
  8. taw takpa...br nmpk ribena siket..ahax! tu laa...gpun dh xlm nk cti sem..yuhhuuu:))

    ReplyDelete
  9. haha..bleh la kita ribena bersama2..ngee. bulan 1 kan cuti? ok lah tu, tak lama lg ja..hee.

    ReplyDelete