Posts

Showing posts from September, 2016

Hidup bujang yang bosan!

Be it! Sebosan mana duduk dengan family, bosan lagi duduk sendiri you know. Kau dah la rasa hambaruddin sepanjang hari pastu takdak kawan nak gaduh. Tapi Am kata bosan is a part of growing up. Nampak sangat Am pun bosan dengan hidup dia sebab tu once a month mesti balik rumah. Aku? Mencuba untuk balik sebulan sekali sebab tambang ETS untuk Arau-KL Sentral ialah RM 79 sehala k, sehala! T_T
Walaupun begitu sekurang-kurangnya weekend kalau aku bosan boleh pegi rumah sepupu. Mujur ada sepupu kat sini sobss. Minggu lepas pi melantak laksa kat rumah dia haha seronoknya makan laksa sampai angin satu badan. Harap Am cari keja belah sini so ada lebih ramai adik beradik sedara mara dalam lingkungan sama supaya weekend tidak begitu hambar.
M.

Err Hey?!

Image
Haruslah tajuk begitu awkward sebab aku lama gila tak menaip. Jenguk balik last entri March 2016 fuh mujur 2016 kalau tahun lepas? Lol. Since April this year eh channel omputih tetiba, aku start kerja tapi contract basis la sebab tu macam diam lama dan juga sebab cut internet kat rumah so, yeap takdak keja aku nak gi cc semata sebab belog.
And i became teacher for sometimes walaupun ya, i know aku tak macam teacher kan? Haha meh gelak sesama tetapi dah rezeki kita grab saja. Aku selalu percaya anything Allah plan for me must be 100x better than my own plan (if any). Nampak sangat jarang plan sebab selalu kalau beria sangat plan mesti tak jadi. Contohnya plan nak lepak dengan kawan lapan kali set date belum tentu jadi wei, tapi kalau yang spontaneous pula yang jadi. See, kadangkala plan beria-ia ni tak perlu pun..kadang orang yang buat kita frust, kadang tu kita pulak yang buat masalah. Apa aku merepek ni? -.-
Next entri maybe ya, mayyyybeeee aku cerita pengalaman menjadi seorang cikg…

Total Pageviews

Daisypath Anniversary tickers