Thursday, September 4, 2014

Cuti panjang sudah habis bro.

Walau aku tahu kebanyakan pembaca blog ni perempuan tetap tajuk kena letak 'bro'. Kalau letak 'sis' rasa aweks sangat. Rasa bukan jiwa aku juga berbunyi seperti tengah berjual beli dengan customer dekat online shop. 'PM sis, ada sis, saya dah pos sis' Jadi macam tak relevan pula aku guna sis kat sini. Nak aku panggil sis, mohon beli belah dekat page aku..haha. Lain tempat aku tak guna term 'sis'..lol sangat perangai kan.

Hari ni khamis, esok jumaat dan lusa sabtu hah bajet rebecca black mengira hari eh iya ka nama budak tu rebecca? Aku balik sabtu..hari ni khamis, apa pun tak pack lagi. Paling teruk cadar masih dalam beg plastik, tak bawak keluar dan basuh lagi lalala. Ini kalau ayah tahu sampai rumah hujung sana pun boleh dengar bebelan dia. Jangan memain dengan ayah. Suara dia setakat hujung rumah sana boleh dengar clean and clear kot. Orang biasa berkawad ni dia punya volume suara boleh sampai gegendang telinga berdengung. Oleh itu aku masih merahsiakan keberadaan barang-barang aku..lalala.

Berita baik, result aku yippie! Ok tak..boleh boleh ja sebenarnya..haha. Tapi much more than expected. Aku rasa berkat kucing aku iaitu abang abu, buyen singa dan putih biru berdoa agaknya. Mungkin juga berkat ramadhonn. Sebab aku cuma berdoa agar aku tak repeat paper dan boleh bergraduasi dengan kawan-kawan yang lain. Berita buruk, entah sapa entah keji menukar jadual kelas daku dengan jayanya. Jaki apa entah. Haih la malas betul nak kena pegi kelas setiap hari..penat nak iron baju sebab kelas dua tiga jam ja sehari. Paham tak kepenatan tak berbaloi itu? Grr.. Tapi takpa husnuzon la, kot berkat kelas setiap hari result mencanak sem ni..kot la. hahaha harapan.

Bytheway, saja nak sembang kencang aku berjaya menjahit skirt dan juga jubah..lalala *tepuk bahu sendiri* Bukti bakal disertakan nanti bila aku dah pakai..hee. Sejujurnya banyak gila entri tak ter-post. Few simple recipes, review buku dan movie best juga pola jahitan simple. Apasal entah tak ter-post *buat buat tak tahu sebabnya..haha*


Unofficially it's over. Cuti sudah habis bro! Rasa malas pula nak pegi kelas tapi aku rindu nak baca buku. Sedikit pelik bila cakap suka baca buku haha tapi baca buku lagi best dari mengadap sudoku dan crossword puzzle sepanjang hari. Berpinar mata tau. @_@

Assalamualaikum. Hello Semester 7!

Mira. 

4 comments:

  1. wowww, kagum sangat kalau orang pandai jahit menjahit ni, sebab diri sendiri tak pandai menjahit, hahaha...agak-agak kalau nak tempah jubah, dapat less tak ? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha boleh nang. tapi ceritanya nak dpt feel mula menjahit tu jenuh..haha. once kita serius nanti, kita announce..dpt less punya..haha. one day ye!

      Delete
  2. ok sis, ayat intro sis kelakar hokey~

    ReplyDelete

Percaya pada rezeki tapi..

Assalamualaikum. Sebagai manusia ni, kita kena percaya pada rezeki tapi..janganlah pulak malas berusaha. Contoh paling mudah, hang perc...