Si Kurung Kedah

 Assalamualaikum.

Lately bila busy buat keja saya semakin merepek. Merepek pikir nak beli baju apa untuk diri sendiri as a reward la kononnya. Lepastu jatuh cinta. Saya jatuh cinta dengan Kurung Kedah. Mungkin cik Kurung Kedah (KK) tak glamer macam baju-baju lain tapi takpa, saya peminat cik! Hehee.

Cuma itulah, Cik KK ni asalnya tangan senteng. Nak kena bagi panjangkan. Lepastu biasanya lebar kan dia punya diameter tangan, itu takpa, sebab kalau saya beranak sepuluh pun nanti, insyaAllah muat lagi pakai baju tu. Tak membazir kan..hee.

Mulanya ingat nak buat dress loose tapi macam errr..mungkin tak pakai. So, rasanya lah mungkin akan buat KK ni. I bet it will be easier than dress. Takyah pikir cemana nak pasang zip belakang. Saya ni dah masuk zon malas nak pikir selain keja saya. Bukankah hobi tak patut memeningkan kepala si penghobi. Haha..alasan macam-macam kau Mira.

So, setelah go through some type of KK yang sudah di improvise. Cantik lahai. Jovian Mandagie + Lisa Surihani punya collection. Tapi harga dia ehemm memang tak mampu lah. Kalau saya dah keja pun belum tentu saya beli. Tapi keja Jovian tu memang sharp & neat la. Berbaloi la harga tu. Murah la bagi seorang designer untuk jual pada harga tu.

ini sangatlah manis. innocent look gitu.

ini sesuai gi dinner. hitam kan menawan.




cantik sangat. sweet tapi saya pemalas fikir cemana nak buat scallop tu. -.-

ini klasik. color earth yang nampak down to earth la.

ini kalau nak nampak a little bit bold. 

 ini sangat comel. tapi kang pakai color camni orang ingat nak engaged pulak.

 ini favourite! nak cari kain design ala-ala ni. simple!

So, most likely bakal buat ala-ala design terakhir tu. Simple yet elegant! Cuma kena buat baju bagi sedikit loose dan labuh. Cover paha drumstick ni..ahha. Dan kain taktahu nak buat cemana. Mungkin simple A shape skirt kot. Tengok tahap rajin. Dah, jom gi beli kain..haha.


pic: ZaloraMalaysia
p/s:projek fishtail pun tak siap lagi dah gatai nak tambah list.

Love, Mira.

Comments

  1. Baju Jovian memang menarik. tapi, tu lah. hargaaa diaa. seratus kali pikir pun takkan belii. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..sama lah kita. nak pikir pun rasa tak mampu..hee

      Delete
  2. ha ah la, harga dia memang xmampu milik langsung..hihihi bila cik KK mira da siap, jgn lupa tampal kat belog tau..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..tengok je lah yang mampu kan. ok kak emma, tapi tahun bila nak siap cik KK tu taktahu lah..hehe

      Delete
  3. mira..yg klasik tu cntik!!! mau sepasang..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboii...memang match la jiwa sastera hang dengan jenis klasik tu..ehehe

      Delete
  4. wahhh...cantik2nyer...berapa harga sepasang tu??

    jika sudi jomlah follo blog dhia..dhia baru je lagi dlm dunia blogger ni... >_<
    http://dhiasfacollection.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa, jovian mandagie punya collection last raya dulu. kalau tak salah 3,4 ratus. takpasti. hehe

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

edisi mudah: puding karamel kukus

Cara buat pengukus manual bagi yang tiada periuk pengukus.

Barang kena ada bila pegi hiking/camping!

Total Pageviews

Daisypath Anniversary tickers