Posts

Showing posts from July, 2011

Ku menunggu..

Image
Aku tengah menunggu..ramadhan. Dalam dua hari lagi kita akan sambut ramadhan. Kalau ikutkan ni kali ke-20 aku bertemu ramadhan tapi lebih kurang 13 tahun aku berpuasa. Tak sangka agak lama kan. Tadi usha status kawan-kawan kat fb..ada someone write this:

wondering when was my last time celebrating full Ramadhan with full of heart.. 
Oh, suddenly aku rasa macam tak full of heart lah selama ni. Tak konsisten. Kadang-kadang malas dan kadang-kadang rajin. Tak boleh salahkan setan sebab dia takda time ni. Semua salah nafsu sendiri!


Aku harap ramadhan kali ni lebih sempurna berbanding sebelum ni. Harap sangat aku akan rajin pegi tarawih. Rajin tolong mak masak untuk sahur. Rajin jahit baju raya. Rajin baca Quran. Rajin serajin-rajinnya..
Okay, tu je lah harapan aku sempena ramadhan kali ni.


p/s: to my beloved friends: Amee, Najwa, Dayah..thanks sebab mention nama saya dlm blog anda semua. Sangat terharu okay! Hehe..

Love, Mira.

Oh, Hanya Kau Yang Mampu!!

Image
Kepada: Kau yg pandai dan cantik serta hot..


Aku mewakili kawan-kawan aku saja lah nak cakap yang kami ni dah cukup menyampah dengan blog kau. Tapi kan kau mesti bangga doh sebab jadi topik perbincangan kat fb kitaorang. Kau macam famous lah sebab kitaorang rajin stalk kau tau. Sila rasa bangga sebab tak ramai orang yang kitaorang stalk secara berjemaah dan disertai dengan kutukan. You're the only one, girl!

Aku bagi tiga sebab kami sudi jadi haters kau;

#1:Kau tu obses!

Aku memang pembenci orang yang obses jadi secara automatiknya kau memang aku tak suka ok! Hidup kau hanya untuk bf kesayangan kau..kononnya lah. Semua yang kau buat hanya untuk dia. Dia pun camtu jugak. Korang macam dah ditakdirkan untuk bersama sejak lahir lagi. Takdak apa yang mampu halang korang. Kira macam korang pasangan ter"romantik" di dunia ni! Hebatnya cinta korang kan. Aku kagum lah. Tapikan kalau kata..ni kalau lah kan korang break up nanti tak ke kau rasa kau perlu kawan untuk dengar luahan h…

Tak Faham Aku

Image
Untuk: Kau

Aku tak faham dengan kau.. serius weh!

Dulu kau bengang..
Dulu kau marah..
Dulu kau menyampah..
Dulu kau kutuk..
Dulu kau ejek bila ada orang yang obses dengan kapel diorang.

Tapi sekarang..
Kau sendiri obses dengan bf kau..
Kau sedar tak?
Kau tak habis-habis cakap pasal bf kau..
Kau sedar tak?

Kau lebihkan bf kau..
Kau sedar tak?
Kau kecikkan hati kawan-kawan kau..
Kau sedar tak?
Kau dah jadi sebahagian dari orang yang pernah kau benci dulu??

Aku diam tak bererti aku tak peduli..
Aku tak kata aku benci bf kau tapi aku pun takda la suka sangat.
Cuma tolonglah jangan over sangat.
Aku taknak biar hati aku kata 'aku harap korang break'..
Aku taknak doa yang buruk-buruk..
Aku harap kau bahagia sebenarnya..apa-apa pun kau kawan aku.
Jadi, tolonglah kurangkan ke-obses-an kau tu..tolong ya..
Sekian.



Love, Mira.

Happy Belated Birthday Awak........!

Image
Semalam 1 Julai,  besday Alny Marlynnni..ex-roomate aku. Aku hampir terlupa, nasib baik terbuka FB semalam baru perasan..hehe. Harap-harap dia akan sentiasa gembira tak kira lah sesusah mana pun dugaan yang datang. Ceh, ayat nak skema je kan..







Semoga lagi matured setelah masuk 20-an ni. Dan semoga awak menemui kebahagian yang hakiki. Selamat menyertai saya dah Tikah..the 20's club..hehe.
 Love, Mira.

Total Pageviews

Daisypath Anniversary tickers