12 hours journey-where am i?

9.45am ---- 9.45pm

Rasa macam nak pegi mengembara jauh sebab sampai 12 jam perjalanan kan. Kalau tambah few more hours dah sampai Europe dah..lol. Aku sampai masuk fasa tak boleh tidur dah, siap buat assignment, baca journal sikit boleh tak. Tahap habis meter lagha dah kot. 

Padahal ni journey KL-Kangar ja, by bus. Serik dan sedaya upaya takmau naik bas dah lepasni. Rela spend duit dua kali ganda untuk naik ETS. Takpa, aku pejam mata ja walaupun berhuhuhu di hujung bulan :'D Bytheway, tak dapat naik ETS masa cuti deepavali ni sebab ditutup sementara kes accident di laluan Batu Gajah.

Roommate aku orang Iraq, aku cerita kat dia 12hours terus dia kata, kalau kat Iraq dah boleh sampai Mesir. Oooookaaaaaaaaaayy..haha. Serik betul. Ayah dengan Mak asyik call tanya sampai dak lagi like aku lupa bagitau bila dah sampai..haha nope tak lupa, dah tak sampai lagi nak bagitau apa ja. 

Satu hari nanti bila aku tengok balik post ni aku akan ingat betapa seksanya nak sampai Kl dengan bas. Agak-agak nak kufur nikmat sikit boleh mula check blog sendiri, bagi sedar diri balik. Walaupun sedikit narsistik bunyinya tapi kesahhhh pulak aku.. :P

Kita tengok next five year berapa harga tiket bas, ni simpan buat masuk arkib sendiri haha.
KL-Kangar- RM 47.30 (Nov 2016)

M.

Comments

Popular posts from this blog

edisi mudah: puding karamel kukus

Cara buat pengukus manual bagi yang tiada periuk pengukus.

Barang kena ada bila pegi hiking/camping!

Total Pageviews

Daisypath Anniversary tickers