Posts

Showing posts from December, 2015

Tak boleh move on.

Aku rasa nak marah tapi apalah ertinya marah pada benda tak hidup. Erk walaupun selalu ja aku buat gitu..haha. Aku marah dengan sistem haish nak salahkan sapa ntah..taktau jpj ataupun jpn. Lesen aku beralamatkan satu alamat yang dah lebih sedekad aku lupakan. Alamat masa di kelantan dulu. So, kau rasa zaman mana? Zaman aku muda remaja dulu haa. Kalau suruh cakap kelantan pun bunyi lain macam dah kot tapi kalau orang cakap aku faham ja. Dan ya, aku baru dapat lesen, lame betul. Aku rasa aku tak suka memandu. Tapi memandu diri ke jalan yang benar insyaAllah suka jugak lah..haha. Aku syak jpn tak boleh move on. Aku dah tukar alamat kat mykad dah dua tahun rasanya..tapi still dalam sistem buh alamat kelantan lagi. Redhoo lah redhooo...
Reminiscing old memories perhaps?

Love & War

We magically grew up together. Not together like physically together, but together like i got your back dude! Those past years were not always rainbow and sunshine. Storm and lightning are always in between those happy day. And yet we're still together. It's a miracle when i can throw away my egos half of the time.Yes, i can only tolerate certain amount..haha.
Most of the time i felt guilty towards you. My stubbornness, my whatever-lah-kau attitude, my silent treatment and even my temper which acknowledge by everyone by my side as bad tempered. And you, still stand by me with a smile. ;)
I might be crazy, but dude, you're crazier. for sure..LOL. 7.
M.

Don't Quit.

Image
There's always the day you really want to just give up and sleep all day long. But, you know, giving up isn't an option. After my epic failure last week, my days became gloomy. Till yesterday, I did it! Even it doesn't goes well as expected but still, I passed! Alhamdulillah and Yehooo! ;p Preparing myself for better days.

I had my reward. How about you?
If you don't get any yet. Then, don't quit!
Brace yourself and kick it!
All the best :D
Assalamualaikum.


M.

Goodbye Past! Hello Future!

Image
Assalamualaikum
Aku berangan. Berangan masih di bulan November padahal check calender opss December kau. Yang opps tu bukan sebab apa sebab 1 December birthday emak aku..iaitu hari ini haha. Masih macam tahun lalu juga, aku tak bagi hadiah apa pun..sebab duit tak punya akan ku cari jugaaa oooo aku sudah biasaaaaaaa~
Mungkin tahun depan emak dapat hadiah lah kot. Sabaq noh..eh tapi takyah tunggu birthday kalau ada duit bila-bila pun che belanja mak..hiho. Eh kalau bagi menantu boleh kira hadiah juga kan? Hari tu mak hingaq sebab katanya menantu sorang pun takdak lagi..amacam dah bersedia kah emakku? Haha takpayah tanya, che tau mak takmau menantu kan saja cari pasal nak kelai (baca:kelahi).
Orang kata emak dengan anak yang muka copy paste ni angin dia lain macam. Apa tu macam clash of personality ka apa ntah. Well, yes i admit it. Aku dengan emak can't stand each other for long time. Macam kalau tak kelai sehari boleh bisul mulut kami ni haha. Tapi kelai on silly stuff ja..perempu…

Total Pageviews

Daisypath Anniversary tickers