Posts

Showing posts from October, 2015

The day.

Image
Akhirnya hari itu sudah tibaaaa hahaha payday esok. Tapi rasanya payday tu macam sejam ja kot bertahan, berderet benda nak kena bayar..phew. Tapi takpa asalkan well spend duit yang kita dapat tu takda salahnya kan. Oh ya, ini gaji keja part time itu hari. Lepasni kena cari keja baru. Moga ada rezeki yang lebih baik lagi. :)


Dan, Salam Maal Hijrah!
p/s:start plan menabung untuk travel woah terasa dewasa hoiih. 
Assalamualaikum. M.

Unambitiously Me

Selalu..aku tak sedar bahawasanya aku tidak begitu ambitious. Sampailah sesuatu berlaku lalu aku terasa seperti denggg kenapa hang tak ada ambition yang begitu wahai amirah? Selain daripada tiada cita-cita yang padu, kukuh dan menyakinkan, aku juga tiada permintaan yang jelas dalam pelbagai aspek. Orang putih kata ambiguous.
Itu hari pegi tempah baju untuk konvo which is unpredictable sebab ingat nak pakai baju raya lepas sekali eh ada rezeki lebih, ayah pulak parking kereta dengan niat nak beli grocery tapi parking betul-betul depan kedai kain. Jadi, emak buat kali entah ke berapa ratus tanya 'takmau buat baju ka?' Well, bila kita nak konvo yang excited adalah orang lain, kita blur. Emak dengan adik aku dah siap tempah awal-awal lagi baju nak gi konvo aku okay. Ha, kembali pada cerita parking depan kedai kain, maka aku yang entah fikir apa 'ya' kan aja. Beli pun sesuka hati saja pilih.
Aku pilih, salmon peach. Lepas balik rumah aku terfikir apakah yang merasuk minda …

saying goodbye

Kalau difikir-fikir bab saying goodbye is one of the hardest moment. Tak semudah elsa nyanyi let it go..let it goooooo.. Eh si Elsa pun bertahun hidup baru reti let it go, ha nampak kan susah nak let go something. Aku dalam fasa bingung macam biawak terlepas lepastu konfius mana nak pegi bila tersesat kat jalan raya..lepastu gelabah sorang-sorang.
Nak sangat sambung belajar tapi taknak guna duit mak ayah dah. So, kumpul la seringgit sehari eh sampai anak lapan pun belum tentu boleh bayar yuran sambung belaja..sebab duit masuk tabung dua minit lepastu keluarkan balik gi beli cikedis..haha. Tapi sejujurnya aku memang kumpul duit seringgit sehari tapi hari aku keluar rumah saja. Kalau aku tak keluar rumah, aku tak menabung. Jangan tanya amalan apa aku buat ni..aku sendiri pun tak paham. Saja nak kabo, aku jarang keluar rumah, jadi tabungan pun sendu..kehkeh.
Berbalik kepada goodbye thingy, aku rasa susahnya nak move on and chasing the dreams. Rasa macam taknakkk, aku rela pi belajar hmm…

Total Pageviews

Daisypath Anniversary tickers