Posts

Showing posts from October, 2014

Promise to be kept.

Benda paling susah nak dibuat adalah menunaikan janji. Cakap mudah, fikir juga mudah, nak ditunaikan? Terkedek-kedek kau seperti itik pulang petang bila nak buatnya..ye dak?
Kita banyak makan hati bila janji tinggal janji. Janji. Simpan. Mintak. Tak terlaksana. Pendam. Ubat luka di hati *nah, iodin sebotol, cukup?*
Atau
Janji. Simpan. Mintak. Tak terlaksana. Pendam. Stacy-Adam bergabung. Meletop! Ya, anda kini bersama saya Nabot dan Nelofot dalam rancangan MeleTOP!! :P
Tapi sebenarnya kita dengan diri sendiri pun kejanya memungkiri janji ja. Sedar tak? Seperti kau kunci jam pukul 6.00 pagi snooze-snooze-snooze dan tadaaaa fajr elephant lah engkau. Ok, aku pun gitu. Syaitonniirrrojimm banyak peluk aku ka? Ka selimut berkulit pig serasa gebu gebas sampai terbabas ni..uhukks.
Lalu bapakku berkata, 'eleh janji dengan jam pun hang boleh tutup suruh dia gerak hang lepas 10 minit, apa nak jadi taktau?' *geleng kepala sambil sambung main game solitaire di subuh hari * Sejak hari itu,…

Di hari yang lain.

Image
Entri lepas aku acah terkejut dah masuk bulan sepuluh.. Ini hari aku pun taktahu nak acah rasa apa bila aku jenguk belog aku..sebab hari ni dah masuk 30 Oktober. Say whatttt?? -What. Lame joke aku cuba sampaikan kat kalian kan. Punchline tak sampai. Yep..dua hari lagi masuk november..marilah buat status welcoming november seperti hipster alam maya selalu buat. Baideway hipster tu apa ya?
Hello November, please be...arghhhhhhhhhhhhhhh jadah November dah?!
November 1. Midterm exam secara berjemaah seperti ramainya makmum ketika solat terawih ketika ramadan limabelas yang pertama.
2. Submission report segala subjek sebelum direjek lalu harus dibaiki lalu dihantar kembali lalu aku pening lalat kerana aku pening menjadi tukang edit. *muntah sarsaparilla*
3. Mencari tempat praktikal. Perlu aku ulas lebih? Nahhh *hujan membasahi diriku*
4. Graduation day! Tapi bukan aku lah yang grad ittew. Cousinku bukan cik sotong akan bergraduasi di sini. Apa pasal masuk list concern? Hmm..kena bagi bunga…

Oktober dah?!

Intro seperti terkejut. Okay sejujurnya acah terkejut saja..lol. Biasanya aku memang lupa diri..bila bukak blog, tengok last update..hoihoii dah sebulan tak ber-update malasnyeww ittew padahal terbongkang hari-hari. Sebulan pertama semester 7 hmm banyak hoi dugaan seperti baby boo iols buat perangai..selama 5 tahun tak pernah buat hal tetiba bamm melayang duit begitu saja. Mujur dah baik, aku redho..yang pasti baby boo tu bukan pakwe. Pakwe takleh panggil sweet cenggitu, panggil 'hang' pun dah kira ok dah. Bila masuk zaman up panggil 'awak' itu paling up aku boleh pegi. Takda zaman 'papa-mama'. Itu kira puiii!! kau berhak terajang aku kalau aku guna 'papa-mama' dalam percintaan. yeww geli sebut percintaan.
Orang kata aku hati kering, ego, selfish, garang hah apa ntah lagi..sampai aku dah lupa jadah apa lagi. Kiranya kalau dalam novel akulah antagonis dalam love-line aku sendiri. Tapi tahukah anda hati kering ni penting tau tak? Sebab bila hati kering t…

Total Pageviews

Daisypath Anniversary tickers