Wednesday, June 11, 2014

masa depan.

Assalamualaikum.

Baru perasan aku belum ada entri bulan Jun. Nak kata busy gila tidak juga, acah-acah busy ada lah. Biasalah kalau dekat rumah duduk dia memang nota entah ke mana, study ke mana. Ye, sebenarnya aku pun taktahu jadah apa aku buat kat rumah sepanjang hari. Tumpang tanya, membazir masa kira berdosa tak? Kalau ya, aku nak pegi insaf selama dua hari. Kalau tak ehee..boleh buat lagi. Danggg *ayah baling periuk*

Oh ya, sekarang dah masuk sem 6. Maknanya tinggal setahun sebelum aku boleh kata byebye kepada dunia degree. Takut juga fikir masa depan ni. Banyak sangat benda nak kena pertimbangkan. Rasa senior tapi bila orang panggil akak ja lah aku rasa cenggitu, kalau tak akulah juniorrrrrr!! *tak boleh terima hakikat*

Aku fikir nak sambung masters tapi tak pasti course apa dan di mana. Tak sure sama ada nak stick kepada apa yang dah aku belajar masa degree atau find some other things that i will surely love. Entah. Aku kan gadis yang penuh tanda tanya dan hidup ibarat suka-hati-kau kan. Payah juga takda matlamat kukuh dan pasti dan jitu dan bernas dan berwawasan ni.

Atau mungkin aku patut cari kerja? Krikk krikk aku tak pasti aku mahu future yang bagaimana. Itulah masalah besaq nak habaq kat ampa nih. Dah takdak impian memang payah lah kan nak plan itu ini. Sila jangan jadi macam aku. Kadang-kadang rasa nak tampar diri sendiri sebab takda impian besar macam orang lain. Tapi this is me! Ujar aku sambil telan cili padi sebiji demi sebiji disertai air mata berlinangan demi efek kesedihan tak bertepi.

Kahwin? Lagi krikk krikk level lapanratustigapuluhduaribu. Bila kita dipihak yang menanti tuan-tuan dan puan-puan yang dirahmati sekalian, tugas kita adalah menanti. Kah. Aku disini kan selalu menunggu..yang selalu ada di setiap waktumu..selalu menanti jawapanmu..untuk cintamu..nyanyi sambil buat rambut serabai gaya Nomad. Haha. Ok, takda lah miserable sangat. Cuma apa orang kata, kita kena tunggu masa yang sesuai untuk buat keputusan yang sesuai. Eh ye ye ja kan..

Akhir kata, aku rasa aku akan apply semua benda yang valid once aku habis praktikum. Mana datang dulu yang tu aku terima. Lecturer aku pernah cakap, apa yang datang dulu lepas degree engkorang grab ja. Ada betul jugak kata beliau tu. Akan daku cuba apply bila tiba masanya. Oh, semoga baki 4 paper ni berjalan lancar selancar aku telan makanan. Semoga berjaya juga untuk awak-awak yang exam jugak tu. All the best! ^_^


Mira. 

4 comments:

  1. entri hg buat ak rsa nk gelak guling2..hehe..rndu nya kat hg...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa rindu hang jugak dayah. syoklah dah habis degree walaupun tak konvo lg. :D

      Delete
  2. sama je kita ni...haha, duk pikir nak sambung ke, nak kerja ke, ke nak khawin ?? hahaha
    sem 6 jugak eh ? sama la kita :D good luck :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann..payah juga nak decide mana 1 nak buat dulu. goodluck jgk nang! :D

      Delete

Percaya pada rezeki tapi..

Assalamualaikum. Sebagai manusia ni, kita kena percaya pada rezeki tapi..janganlah pulak malas berusaha. Contoh paling mudah, hang perc...