Posts

Showing posts from June, 2014

Cermin.

Image
Assalamualaikum.
Cermin gunanya untuk tilik diri sendiri. Tengok mana kurang dan betulkan. Bukan buat modal nak perahsantan sorang-sorang seperti 'mirror mirror on the wall who the fairest of them all?' eh gitu ke spell maktiri SnowWhite tu? Ha, motif sekarang..cermin tu bukan untuk kau belek dan perasan 'akulah manusia lawa di negeri ini' lepastu berlagak dengan orang yang kau rasa kurang lawa. Jadah.

Cermin tu guna dia untuk kau muhasabah. Selain digunakan untuk picit jerawat yang dah masak kau boleh la perhati diri kau luar dalam. Seperti kau tengah belek diri kau sambil hati kau berkata 'lawa jugak aku ni' kau sebenarnya boleh bermuhasabah diri dengan berkata 'muka lawa gini tapi selalu solat lewat apagunanya?' lepastu kau boleh depress untuk seketika. Ye memang menyentap jiwa raga tapi ini hal personal..apa peduli. Antara kau, cermin dan pencipta kau.
Bukan apa. Manusia kan suka berlagak..riak..takbur bongkak ha apa lagi..kau boleh namakan sendiri…

masa depan.

Assalamualaikum.

Baru perasan aku belum ada entri bulan Jun. Nak kata busy gila tidak juga, acah-acah busy ada lah. Biasalah kalau dekat rumah duduk dia memang nota entah ke mana, study ke mana. Ye, sebenarnya aku pun taktahu jadah apa aku buat kat rumah sepanjang hari. Tumpang tanya, membazir masa kira berdosa tak? Kalau ya, aku nak pegi insaf selama dua hari. Kalau tak ehee..boleh buat lagi. Danggg *ayah baling periuk*
Oh ya, sekarang dah masuk sem 6. Maknanya tinggal setahun sebelum aku boleh kata byebye kepada dunia degree. Takut juga fikir masa depan ni. Banyak sangat benda nak kena pertimbangkan. Rasa senior tapi bila orang panggil akak ja lah aku rasa cenggitu, kalau tak akulah juniorrrrrr!! *tak boleh terima hakikat*
Aku fikir nak sambung masters tapi tak pasti course apa dan di mana. Tak sure sama ada nak stick kepada apa yang dah aku belajar masa degree atau find some other things that i will surely love. Entah. Aku kan gadis yang penuh tanda tanya dan hidup ibarat suka-hati…

Total Pageviews

Daisypath Anniversary tickers