Tuesday, May 13, 2014

Hari ini.

Assalamualaikum.

Sindrom takdak idea kembali. Buka belog nganga sana sini lepastu idea hilang, tutup. Dah banyak kali jadi. Entah, rasa macam takdak benda menarik nak dikongsi. Mungkin malas..haha. Adakah ini perkara biasa? Kadang-kadang rasa nak delete belog..sebab banyak merapu dari membantu. Tapi bila fikir balik, kalau aku pergi sekurang-kurangnya ilmu aku tulis kat sini orang masih boleh guna dan disebarkan. Mungkin sekadar resepi tapi bagi aku yang sedikit itu pun jadilah mungkin ada manfaat juga untuk mereka yang mencari..mungkin. 

Kehidupan seharian? Alhamdulillah sudah selesai semua presentation semester ini. Sekarang fokus report sahaja. Penat ya tapi gembira juga. Dua dari empat presentation dipuji, lagi dua aku sendiri pun tak puas hati. Tapi biasalah manusia tak sempurna. Cehh cliche ayat bela diri paling sering diguna..poodah boleh tahan aku ni. Okay, salah aku yang mana keja tak sempurna tu, hati tak betul-betul mahu, sambil lewa jadi padan muka kau mira ;p

Kurang dua minggu, final exam. Cuak boleh tahan, banyak paper mengundang keserabutan jiwa. Jarak exam jauh lahaai kalau aku ada niat nak kawen dah boleh buat kenduri di antara gap exam ni haa..gittew. Tapi itu omong kosong lah. Jadah apa tetiba nak kawen kan, angin takdak, ribut takdak..tapi kalau ada angin dengan ribut cemana nak buat kenduri? Hahaa. Jengg betoi la. Ni aku saja masuk cerita kawen sebab kawan zaman kanak-kanak masa dekat kelantan dulu dah nak kawen. Selamat jadi isteri cik Tini! Kemain cari husband huruf H jugak. Hartini dan Haiqal gittew. Aku tahu sebab baca kad kawen ja pun..kehkeh.

Dan aku masihhh..menghadap report..sobss sobss. Bajet sedih. Ok tipu, tak sedih pun, saja nak attention seeker sesekali. Eh, tak best pun jadi attention seeker, macam pathetic dan lifeless je..haha. Ok lah, semoga berjumpa lagi. All the best untuk apa sahaja yang kau buat asalkan bukan benda haram..ngee. Kbye.

Mira.

2 comments:

  1. paling stress time buat report...nak-nak kalau grouping, seriously kerja dengan manusia yang banyak kerenah, buat kita lagi tensionsss...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul! ya Allah kalau grouping memang menduga kesabaran betul kan. haha sabar ja lah yg mampu..hee.

      Delete