Friday, February 14, 2014

Goodbye Mr. M.

Bila mood menulis datang mana boleh halang. Haruslah bukak belog dan menulis ibarat aku tak pernah melupakan belog ibarat belogku sentiasa di hati. Bila mood tiada, password pun aku kena recall sebab banyak sangat password nak kena ingat, facebook, twitter, portal uum, learningzone, dropbox dan entah jadah apa lagi. Siap buat stick note tulis password. Teruk.

Result UUM dah keluar, 10 hb hari tu. Portal congested toksah cakap lah..hari kedua baru aku boleh login. Result tu masalah nombor dua, aku nak setel jadual aku dulu untuk semester 6 ni tapi apakan daya sistem komputer pun kadangkala tak betul. Ada dua kelas kena pegi add manual. Tak seronok pun jadi senior, lagi menyampah nak susun jadual..huh.

Oh, nak bagitahu akhirnya aku lulus subjek macroeconomic aku. Rasa nak nangis guling-guling. Aku repeat dua kali ok paper ni! Diulang aku repeat dua kali! Orang cakap microeconomic payah nak score last-last micro sekali ja ambik, macro sampai dua kali. Jadi adik-adik junior sila jangan terpengaruh dengan dakyah senior anda. Jangan percaya seratus persen cintaku eh eh eh..Mas Idayu tetiba. Eh, maksud aku jangan percaya bulat-bulat la apa senior kau kata. Anggap la semua subjek payah lepastu gigih la study.

Aku up dua entri kot pasal macro ni. Mana pernah aku cerita pasal study kat sini selalu cerita masalah gedik-gedik ja. Tapi sebab macro masalah besar aku cerita kat sini dan jugak sini. Bayangkan 3 semester aku belajar benda ni. Aku dah nak give up sampai aku fikir kalau kali ni tak berjaya jugak aku nak berhenti belajar lepastu jual kuih. Ya, aku bajet macam reti buat kuih..ceitt. Lebih dramatik aku lulus setelah belajar macroeconomic dalam english semester lepas. Itulah..aku rasa aku lupa daratan sebab belajar dalam BM dua kali fail..haha.

Pada aku, subjek biology matrik yang aku menyampah tahap dewa tu pun aku tak seteruk macro ni. Aku syak sebab macro banyak keluk a.k.a graf. Aku pembenci graf sejati. Aku tak paham graf sebenarnya. Dah nak faham graf kena tahu pemboleh ubah dia, dasar apa kebenda yang berkesan, cemana nak betulkan dia..tak kuasa lah wei. Sebab tak kuasa tu repeat dua kali. Boo mira boo! Sila jangan tiru aksi ini.

Repeat paper memang buat aku sedih, apatah lagi repeat buat kali kedua. Mulut orang toksah cakap la. Perli bertingkat. Yalah, ada label bebal sebab repeat dua kali dekat dahi aku kan. Rasa nak ja doakan depa fail tapi keji gila pulak kalau macamtu. Aku bukan jenis gembira di atas kedukaan orang lain. Puiii gila falsampah aku. Tapi betul la, aku sakit hati jugak tapi suka hati engkaulah nak kata apa pun. Kalau nak ambik hati dengan mulut budak-budak ni sampai bila pun tak habis.

Jadi, kalau kau senasib dengan aku, berdepan dengan paper repeat..mungkin diejek sebab taklepas paper yang bagi orang lain senang..Sila jangan risau. Pekakkan telinga dan teruskan usaha. Layan ejekan orang bukan boleh tambah carrymark kau pun, ingat tu ja. Sekian.

Goodbye Mr. M!
Assalamualaikum.

p/s:family aku taktau pun aku loser repeat duakali encik M ni.haha.
Mira.

6 comments:

  1. tahniah la. ala, kalau bab repeat paper, for sure la rumour banyak. anyway, buat relax je. belajar tu kita punya future, bukan org lain. peace yo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq. betul jugak. kita belajar pun untuk diri sendiri, bukan utk orang lain kan.

      Delete
  2. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  3. ala mira..sllnya gitu la manusia..mulut xleh nk tutup..tp gila tabah la hg....klu ak,bg duit berkoyan pon,ak xkn amik math dh....haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa ingat nak give up tapi tak jadi..hehe. dia lagi ammoying dr math dayah, pada aku la..haha.

      Delete

Percaya pada rezeki tapi..

Assalamualaikum. Sebagai manusia ni, kita kena percaya pada rezeki tapi..janganlah pulak malas berusaha. Contoh paling mudah, hang perc...