Friday, October 4, 2013

Hotel Transylvania

Assalamualaikum.

Setelah lama tak buat review movie, hari ni nak review satu movie animasi. Aku kalau pilih movie selalunya memang animasi ja. Sebab? Senang nak paham, kelakar dan comel. Kali ni aku pilih Hotel Transylvania untuk di-review.

 

Hotel Transylvania ni kisah pasal Count Dracula (Drac) dengan anak dia Mavis, Drac ni pemilik hotel ni lah. Konsep hotel ni ialah 'human free'. Boleh tak monsters takut dengan manusia? hahaha. Keseluruhan cerita ni fokus pada persepi monsters kepada manusia.

Drac ni dia ada persepi tersendiri pada manusia. Pada dia manusia lah yang sebenarnya monsters. Isteri dia mati sebab manusia jugak. Itu yang dia tak suka manusia tu. Dan sebab tu jugak la dia bina hotel ni. Dengan harapan dia boleh sembunyikan anak dia dari manusia.

Tapi dia langgar pantang larang iaitu No Fire! Terus kawasan hotel tu dimasuki manusia yang bernama Johnny. Johnny ni pengembara bakpacker camtu. Sempoi gila dan busuk..haha.

Kekalutan terjadi bila Drac perasan yang Johnny ni manusia, memang gelabah puyuh lah dia. Takut nanti monsters sekalian taknak datang bercuti kat hotel dia dah. Hotel dia punya slogan kan 'Human free'. Lagipun dia takut Mavis tahu sebab before tu dia tipu Mavis yang kononnya manusia ni jahat la blablablaa...

Apa yang best pasal movie ni?
Sebab ada macam-macam jenis monsters kat dalam movie ni. Mummia, Frankestein, Invisible man, Werewolf, Zombie dan macam-macam lagi lah. Sangat banyak.

Dan best sebab tengok cemana sayangnya ayah pada anak dia. Dan demi kebahagiaan anak dia, Drac ni sangggup mengaku kesalahan dia dan cuba betulkan balik.

Dan suara latar utama movie ni ialah Adam Sandler dan Selena Gomez. As ayah dan anak. I like!!
Ini antara watak yang lain dalam movie ni:


Dan ini muka Mavis bila dia bertukar jadi kelawar. Itu buat muka sedih sebab ayah dia tak bagi keluar.
Tengok sendiri cemana dia punya muka sedih. Comel gila kot. Tahap comel macam Puss in boots jugak.


So, kesimpulannya kalau anda tercari-cari movie yang ringan dan kelakar. Ini antara movie yang disarankan. Boleh buat stok gelak jugak lah..hehe.

Itu sahaja. Sekian, terima kasih. :D
pic:google

Mira.

2 comments:

  1. ha ah la, macam best aje..masa pregnant ritu x brani nk tgk sbb org ckp xseswai utk ibu mengandung..so sekarang da no hal kot kalo tgk..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kak emma! memang kelakar gelagat diorang nih..hehe. a'ah rasanya tak sesuai utk ibu mengandung kot. sebab cerita dia pasal dunia hantu-hantu @ monsters kan..he.

      Delete