Posts

Showing posts from September, 2013

Terima Kasih. Thank you.

Image
Ada sekali masa zaman matrik, si Wa marah-marah bila ada budak yang tak reti cakap terima kasih. Tak ingat sebab apa tapi budak tu memang patut cakap terima kasih pun. So, apa lagi..mengamuk lah dia waktu tu. Aku sengih ja lah..hehe. Mengamuk versi Wa ialah membebel non stop. Kalau kau pernah dengar, kau tahu la betapa mak neneknya beliau bila membebel...kekeke.

Jadi, berbalik kepada soal ucapan terima kasih.
Aku perasan ramai yang payah/berat mulut nak cakap terima kasih. Tak tahu lah kenapa. Mungkin jenis tak kisah pasal orang, tak reti menghargai atau jenis sombong. Taktahu lah aku. Sebab aku ni jenis yang diajar untuk selalu cakap terima kasih pada orang. Cuma kadang-kadang duk leka buat benda lain aku lupa nak lafazkan. Rasa bersalah ja bila tak cakap terima kasih bila orang dah buat baik dekat kita. Haa, itu contoh salah sendiri ya.

Kepada siapa nak cakap terima kasih?
Sebenarnya pada sesiapa yang kita jumpa setiap hari kita boleh cakap terima kasih. Macam aku setiap kali turun…

Random talk.

Image
Assalamualaikum.

Aku ada sangat benda nak cerita, banyak benda nak share.
Tapi tapi tapi...mahlass Ya Rabbi.
Rasa payah sangat nak translate fikiran dalam otak ke bentuk tulisan.
Kalau ada aplikasi yang boleh direct translate fikiran ke tulisan kan best.
Haa, nampak pemalas tu macam mana.

Walaupun malas di dunia maya tapi realiti gua rajin.
Cehhh..tipu sangat. Ini ayat nak mak mentua puji.
Demm..memang aku bukan berciri itu.
Tapi bila lempar dunia maya ke tepi memang boleh rajin sedikit.
Ya..diulang sekali lagi..sedikit sahaja ya rajin tu.
Bila tolak dunia maya ke tepi maka adalah masa mengemas buku, buat laundry, iron baju awal.
Haa..nampak tak nampak tak..dunia maya melalaikan.
Bukan setakat melalaikan..menghanyutkan bahkan membawa kepada dosa kering.
Tetiba nak masuk bab keburukan dunia maya kann.

Tak. Salah sendiri. Dah besar pun nak salahkan benda lain bila diri sendiri tak betul.
Shouldn't be like that Mira. Mohon sedar diri.

Oh, by the way kejap lagi nak pegi dengar cerama…

perkembangan diri yang sedia ada kembang.

Image
Assalamualaikum.

Awkward sungguh. Dah banyak kali cuba menaip di sini.
Ada beberapa draft yang dah siap tapi tak jugak publish.
Itu hari dah siap draft sempena raya kononnya nak update then terlupa.
Dan bulan raya habis begitu saja. typical mira sungguh bila buat keja separuh jalan.
Tapi don't worry tak best pun cerita raya aku..haha.

Current update:
Ya, sudah masuk semester 5. Baru seminggu.
Tapi jangkaan aku pasti sem ni lebih sibuk dari biasa.
Kenapa? sebab aku ambik extra paper.
Dan sebab ada paper nak kena repeat.
Ingat cemana aku benci ekonomi?
Ya..he's back! Kali ni belajar dalam english.
Dah kena repeat satu hal, english pulak tu. Nice sangat.
Tapi takpa marilah berusaha.
Aku bukan nak berlagak ke apa tapi selalunya paper yg aku belajar dalam english selalu boleh skor.
Dan yang belajar dalam bahasa melayu suam-suam kuku kucing ja.
Adakah aku ni sebenarnya mix omputih sebabtu lebih paham english dari melayu?
Ke aku ni melayu lupa daratan sebabtu tak paham bahasa sendiri…

Total Pageviews

Daisypath Anniversary tickers