Sunday, March 31, 2013

breathless..

Assalamualaikum.

Aku rasa sangat lifeless...tak! Bukan lifeless rasa hidup tak berguna tu emm..mungkin patut kata breathless kot. Rasa macam every phase yang aku lalui sem ni sangat pantas, tuntas dan memenatkan. Tapi yalah tak student ah kalau tak busy ye dak? Hehe..maka kita redha je lah.

Aku sebenarnya selalu bukak blog tapi idea berterbangan sebab rasa dialog seperti 'apa aku buat depan belog ni padahal esok ada presentation? kuiz? midterm exam? grrrr...' Ya, dialog ni lah yang buat aku tarik muka kat diri sendiri, logout..konon konon tengok buku sat pastu tertido..ya, tertido bukan sengaja nak tido.

Bangun pagi menyesal sebab tak baca buku/prepare presentation semua tu. Dan cycle tu berterusan setiap hari. Cuma lately ada kesedaran untuk lebih fokus.. Ya, sekurang-kurang taklah aku menggagau bila pegi kelas.. Dah la aku ni most kelas memang berseorangan je. Loner nak mampus.

Sebenarnya ada bagusnya aku loner ni. Bila masuk kelas aku kenal orang baru yang macam-macam perangai. Boleh jadi lebih berdikari dan tak bergantung pada orang. Juga ambik part jadi decision maker. Belajar arrange masa untuk discussion dengan groupmates yang totally stranger, belajar jadi penyabar dengan sikap orang dan belajar meng-explore kelebihan diri. Banyak lagi sebenarnya.

Ah, part belajar jadi penyabar yang tak menahan tu. Mak aku kalau baca ni konfem menangis tak percaya..haha. Aku ni pada mak adalah orang yang jenis tak reti toleransi gitu..sobss. Ceni lah mak, dengan anak sendiri pun taknak caya..sobss. Padahal budak berdua tu lagi lah tak toleransi..manja! *tetiba* hahaha.

Dan sesungguhnya aku gembira dengan life aku walaupun orang rasa aku sangat hambar dan macam krikk krikk...Tapi ada aku kesah? Haha..of course lah tak kannn.. :P

Oklah, nak sambung buat assignment. Nak boleh cuti midsem ni punya lah seksa.. Oh, esok ada midterm lagi. Aku memang suka update belog dalam masa genting ceni..hehe. Anyway, best of luck untuk rakan-rakan dan taulan yang busy dengan semua benda alah tu...you know what i mean. By the way, taulan tu apa eh? Let me know kalau tahu.

Goodbye March and Hi April! :)
Sekian.



p/s: esok adik aku pegi PLKN. semoga hang jadi lebih berdikari balik nanti. jangan nangis pulak, kalau nak nangis masuk shower pastu mandi sekali. pandai-pandai lah cover noh..hehehe.

Love, Mira.
Si Jiwa Kacau tapi Masih Cute ;)

8 comments:

  1. try la buat komitmen.cthnye stiap rabu malam kna fokus utk update blog.haa gitu.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan..boleh disiplinkan diri secara tak langsung. bagus jugak idea ifa ni. nak kena try amalkan..hee.

      Delete
  2. salam petang,dya follower sini iyer.jemput singgah my blog ya ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks follow sini. nanti kita singgah ye, :)

      Delete
  3. ala,xpe la kalo xde geng pon, janji kita happy sudah..tol x? hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul.happy dan tak sakit hati kan..hee :)

      Delete
  4. takpe la tak de geng pon boleh hidup..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kak. hidup lagi setakat ni..hehe.

      Delete