Peneman hari terbaik!

Assalamualaikum.

Masa zaman matrik dulu ustazah suruh hafal. Dulu hafal sebab nak bagi dapat markah je tapi lepas dah lama tu sedar diri. Ustazah bukan saja-saja suruh hafal kan. Secara tak langsung bertambah lah surah-surah yang berjaya dihafal. Alhamdulillah. Sentiasa ada hikmah dalam setiap benda baik yang kita buat.

 

Terjemahan BM:

Sesungguhnya berjayalah orang yang - setelah menerima peringatan itu - berusaha membersihkan dirinya (dengan taat dan amal yang soleh), 

 Dan menyebut-nyebut dengan lidah dan hatinya akan nama Tuhannya serta mangerjakan sembahyang (dengan khusyuk). 

 (Tetapi kebanyakkan kamu tidak melakukan yang demikian), bahkan kamu utamakan kehidupan dunia; 

 Padahal kehidupan akhirat lebih baik dan lebih kekal.



Aku jumpa laman web ni. Sungguh bermakna. Klik lah link ini   http://quran.com/

Semua surah ada. Maka boleh jadi peneman hari anda. Dah la ada dalam banyak bahasa. Himpunan hadis pun ada..super awesome lah! :)

Oh, juga ada aplikasi untuk android. Best kan tapi jangan tanya kat aku cemana nak install sebab aku tak pakai android. Ya ya..outdated mira! Oh, i should buy android lah tapi aku takda sumber kewangan yang mencukupi nak beli android sebijik. Bila ntah nak belinya tapi some day lah..hehe.

*sumber: boredpanda

  Life is beautiful!
Have a nice day people ;)
   

p/s: esok paper HR tapi hari ni boleh update blog lagi. gila tak gila..haha. XD
Love, Mira.

Comments

Popular posts from this blog

edisi mudah: puding karamel kukus

Cara buat pengukus manual bagi yang tiada periuk pengukus.

Barang kena ada bila pegi hiking/camping!

Total Pageviews

Daisypath Anniversary tickers