Saturday, January 5, 2013

Peneman hari terbaik!

Assalamualaikum.

Masa zaman matrik dulu ustazah suruh hafal. Dulu hafal sebab nak bagi dapat markah je tapi lepas dah lama tu sedar diri. Ustazah bukan saja-saja suruh hafal kan. Secara tak langsung bertambah lah surah-surah yang berjaya dihafal. Alhamdulillah. Sentiasa ada hikmah dalam setiap benda baik yang kita buat.

 

Terjemahan BM:

Sesungguhnya berjayalah orang yang - setelah menerima peringatan itu - berusaha membersihkan dirinya (dengan taat dan amal yang soleh), 

 Dan menyebut-nyebut dengan lidah dan hatinya akan nama Tuhannya serta mangerjakan sembahyang (dengan khusyuk). 

 (Tetapi kebanyakkan kamu tidak melakukan yang demikian), bahkan kamu utamakan kehidupan dunia; 

 Padahal kehidupan akhirat lebih baik dan lebih kekal.



Aku jumpa laman web ni. Sungguh bermakna. Klik lah link ini   http://quran.com/

Semua surah ada. Maka boleh jadi peneman hari anda. Dah la ada dalam banyak bahasa. Himpunan hadis pun ada..super awesome lah! :)

Oh, juga ada aplikasi untuk android. Best kan tapi jangan tanya kat aku cemana nak install sebab aku tak pakai android. Ya ya..outdated mira! Oh, i should buy android lah tapi aku takda sumber kewangan yang mencukupi nak beli android sebijik. Bila ntah nak belinya tapi some day lah..hehe.

*sumber: boredpanda

  Life is beautiful!
Have a nice day people ;)
   

p/s: esok paper HR tapi hari ni boleh update blog lagi. gila tak gila..haha. XD
Love, Mira.

No comments:

Post a Comment