hampir ke penghujungnya..

Assalamualaikum.


today topik: bagaimana nak menjawab exam tanpa gangguan pengawas exam.

Memandangkan hampir semua pelajar institusi pengajian tinggi tengah dalam minggu exam ni maka aku saja nak share pengalaman masa exam sikit.

Masalah utama aku bila exam ialah bila pengawas exam jalan-jalan di lorong itu sambil menjenguk answer sheet aku. Perghh..memang aku takleh concentrate lah. Jadi pagi tadi masa exam HR aku dah cuba satu kaedah iaitu pandang pengawas exam yang lalu sebelah anda tu sebelum dia pandang anda! Buat gaya insecure macam bila kita jumpa orang tak dikenali ketika bersiar-siar.

Dia pun manusia jugak, bila hang pandang dia dengan pandangan yang ada aura membunuh of course dia akan lariksss...muahaha. Aku tengok muka dia tapi fikiran aku tengah bayangkan mind map sebab jawapan dalam minda aku ni macam tak berapa clear. So, lagi lah aku pandang dia tajam..creepy kan.

Aku dah try tadi takdak sapa berani lalu lalang sambil usha paper aku..except lecturer lah. Itu takleh buat apa dah. Redho...

Satu lagi kalau jenis pengawas perempuan pakai seksi, loceng kaki mahupun tudung gaya paling latest yang over the top ni. Ini lagi senang! Hang pandang dia atas bawah sampai dia macam awkward!! Ya, itu yang kita mau. Bukan nak malukan ke apa tapi sebenarnya penampilan over mereka menggangu tumpuan kita nak jawab exam.

Bukan perempuan sahaja ya, lelaki lebih-lebih lah terganggu. Ada sekali tu diorang bincang pasal ni kat group page memang banyak la jejaka yang terseksa kerana pengawas perempuan yang HOT!! Ganggu konsentrasi katanya. So, penyelesaian paling mudah pi report kat ketua pengawas which is lecturer kita. Senang! nanti dia akan tegur mereka itu. Kalau hang jenis mulut power tara azwan ali boleh melaser mereka yang pakai loceng kaki..straight to the point terus.

Kalau kat sini semua yang jaga exam ni temporary je. Bukan termasuk staff pun so kalau buat perangai sem depan uum takkan hire dah. Sonang kan.

Itu je lah yang aku nak cakap. Dan kalau anda nak buat part time jaga exam please jangan tiru behaviour pengawas-pengawas ni..mohon jangan annoying sangat. kecuali kes tertentu seperti cubaan meniru then anda boleh meng-busy body okay!


Sekian, dari aku yang berbaki satu paper lagi..hewhewhew. :D
Love, Mira.


Comments

  1. hahaha...ak x berani nk buat...t pnsyarah pndang ak lama2 blk...haha...

    ReplyDelete
  2. hahaha..kat lecturer tak payah la buat kat pengawas exam dah la..hehe

    ReplyDelete
  3. hahaha,...klu buat tu kira cari pnyakit la...haha

    ReplyDelete
  4. hahaha, kelakar jgk ek pengawas2 tu..kalau usha2 bg jwpn tu boleh tahan jgk..hihi

    ReplyDelete
  5. haah kak, bagi jwpn boleh kira lagi..hehe. kalau desperate mmg rasa bersyukur sgt..heee

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

edisi mudah: puding karamel kukus

Cara buat pengukus manual bagi yang tiada periuk pengukus.

Barang kena ada bila pegi hiking/camping!

Total Pageviews

Daisypath Anniversary tickers