Thursday, December 27, 2012

Of first final paper today.

Assalamualaikum.

Hari ni first paper. Memandangkan ianya english then aku taklah stress sangat. A good start actually. Tapi risau jugak sebab ini first time belajar english dengan cara dan gaya berbeza. Kalau aku tak rujuk past year mau nangis tengok kertas soalan..hoho. Tapi kalau tengok past year pun sama jugak sebab sem ni diaorang set format yang berbeza sikit. But at least kita dah alert dengan bentuk soalan walaupun bukan seratus peratus sama.

Oh, nama subjek ni process writing. Stage pertama english ni kita panggil english communication atau nama glamer dia kita panggil e.comm I. Lepastu  kena ambik e.comm II dan stage ketiga process writing. Kalau tak pass satu stage, takleh further seterusnya, kena bagi pass dulu baru boleh proceed. Lepas habis ni ada lagi business and profesionnal communication dgn satu lagi apa nama ntah, aku lupa. Kira semua ada lima stage. Tapi kalau band muet bagus boleh skip beberapa stage..hehe. Tolonglah tau yang muet penting kat U tapi taklah penting gila.

Apa aku nak merepek hari ni? 
Hmm..aku cuma terfikir yang lecturer proces writing aku sangat awesome! Dia suruh kita add facebook kot ada benda tanya tapi malu kan. Ingatkan setakat tu je. Tapi dia sangat rajin. Buat revision sepanjang hari dengan student melalui facebook. Waktu tu aku rasa facebook sangat membantu. Maka, rugilah orang yang tak add dia. Sapa suruh berlagak? Sapa suruh malu-malu kucing? 
Ah, malu kau kat tempat yang salah..too bad!

Sangat-sangat terima kasih untuk Miss Nadzatul.
Ianya membantu walaupun baru hari ni aku berkesempatan online.
Even sekejap je aku sempat usha facebook dia tapi it worth it.
Aku buat revision dengan re-check balik details yang penting dalam paper ni.

Insya-Allah everything will be just fine :')
Oh, i'm sure i will miss your class Miss Nadzatul.
You're awesome.
Thank you for everthing.


Love, Mira

4 comments:

  1. alhamdulillah, semuanya berjalan dgn lancar..pape pon, gud luck okeh! =)

    ReplyDelete
  2. dayah: thanks dayah. hang pun goodluck jugak :D

    ReplyDelete