Posts

Showing posts from November, 2012

Online Shopping.

Image
Assalamualaikum.
Hari ni aku nak review online shopping. Walaupun rasa kurang macho untuk seorang yang bernama Mira cakap pasal shopping dan benda gegirl ni tapi sebab sahabatku, aku buat jugak lah. Ni sebab Tikah tanya lepastu malas nak cerita kat twitter sebab limited character. So, cerita kat sini. Sonang. Semua boleh baca kan.

Pengalaman beli barang online setakat ni semua berjalan lancar. Tak pernah ada benda-benda pelik jadi. Alhamdulillah la kan. Semua layanan dari owner baik, pos laju pun okay sangat. Semua kedai yang di-review hari ni harganya berpatutan lah. Takdak la sampai nganga mulut luas-luas bila tengok harga. So, malas nak cakap banyak. layankan je lah post ni.

#1: Ashanim Dress Lab
Ini antara yang aku suka usha sebab banyak baju yang menepati selera aku.

Kemeja
Bagi aku kemeja dia lain daripada yang lain la. Design yang aku jarang jumpa. Tapi taktau kot orang lain selalu jumpa aku je yang tak pernah nampak kan. Biasanya aku jumpa kemeja plain dengan polka dot, tapi …

Jelly Bunny..oh lalala.

Image
Assalamualaikum


Post kali ni gegirl sikit. Tetiba hari ni rasa nak cerita pasal shopping. Oh, ingat tak aku pernah cerita pasal jelly bunny shoes yang aku pegi beli bersama Faiqah dan Lisa masa pegi kL itu hari? Tak ingat takpa..Kalau ingat, meh high five sikit! hehe.

Oh, sebenarnya kami jumpa kedai ni pun dengan secara kebetulan. Masa tu nak pegi solat Asar. On the way jalan tu kami terpandang kedai yang sungguh adorable ni. Macam kedai barang baby pun ada. So, TERlangkah kaki masuk kedai. Aku syak itu godaan syaitonnirrojim. Jadi, aku nasihatkan pegi lepas kau dah solat. So, takda lah masalah tergoda-goda ni.

Memandangkan Alny Marlynni tetiba meng-tweet tanya pasal jelly bunny pagi tadi, maka kena lah tunjuk apa yang jelly bunny tawarkan. Perghh..ayat taknak kalah. Okay, kita teruskan dengan tengok gambar ya..

Ini, depan kedai jelly bunny tu.


Sebahagian daripada dekorasi dalam kedai. Yang best kat sini kerusi banyak. So, senang lah nak try kasut. Tak payah berebut kerusi dengan o…

Aina's result..hehe :)

Image
Assalamualaikum.


Yeay, hari ni result UPSR keluar. Haruslah aku joget-joget sebab lepas ni ada benda nak bahan Aina..heheh. Aina satu-satunya adik perempuan aku. The one and only. Walaupun dia super malas. potong bawang pun baru reti, sarsi baru pandai buat sendiri dan banyak benda dia tak reti buat. Tapi still aku selalu rasa dia special. Mungkin sebab tahap hati kering dan kekebalan telinga mendengar bebelan semua orang. Mungkin jugak kerana dia tinggi. Lebih tinggi dari aku..cess! Baru 12 tahun dah lawan akak kau ni. Rasa terhina diriku..sobs..

 Eh, aku nak cerita pasal Aina punya result kan sebenarnya. Yang melalut sampai ketinggian dia pahal..adoi. Haa, so dengan gembiranya dia mesej aku dan berkata, 'kak, teka aina dapat berapa' ceh, begitu yakin beliau. aku janji nak call 10.30am tapi tadi kelas takda gap seperti selalu. So, terlupa. Sebabkan beliau mesej aku dulu, haruslah result dia best kalau tak, harapan la dia nak mesej..tahu dah.
Aina ni kalau mesej dengan dia saki…

Oh, kenduri.

Image
Assalamualaikum.


Masa zaman aku sekolah kat pendang dulu, aku dan kawan-kawan selalu la jugak cerita pasal kawin-kawin ni. Majlis impian, lelaki idaman lah dan sebagainya. Terasa sungguh gedik. Time tu je lah yang aku rasa perempuan sikit pun. Masa lain aku jadi gangster..hehehe.

Kami sangat open dan rapat sebab duduk asrama tau je lah kan. Sampaikan aku sekarang ni still ingat beberapa perkara yang pernah jadi masa zaman sekolah. Antaranya kami selalu pesan sesama sendiri; 'tak kira apa jadi, bila nak kawin jemput tau. jangan sorok-sorok pulak'.

Maka dengan itu, dua minggu lepas dapat invitation kawin seorang classmate. Dia dah nikah masa ramadan ke syawal tahun ni. Aku macam lupa pulak..hehe. Woh, aku tak sangka seawal ini. Rasa macam..orang lain dah matured enough untuk mendirikan rumah tangga, hang duk sengih-sengih tengok spongebob lagi mira?!

Tapi tiga minit je aku sentap. lepastu sambung layan spongebob, tambah phineas & ferb dan kungfu panda lagi..haha. Dari situ d…

Of Penang and KL story.

Image
Assalamualaikum.
Rasa lama benar tinggal belog. Kesian Dayah..mesti dia ternanti-nanti cerita aku. Kan Dayah kan? Hehehe. Malam ni midterm paper HR.. And yes! Aku memang banyak masa..sebab tu update belog time ni. *tangandibahumatakeatas*
Ni kisah errr..sebulan yang lalu. Aku janji nak update kisah aku ke Penang+KL haritu..lambat nau update kan. Mohon Wawa tak marah..even hang marah pun please pura-pura tak marah.. :)
Mari mulakan kisah pada hari itu. Pada pagi jumaat tu, aku bangun pagi-pagi dengan excitednya tapi bus menyakitkan hatiku. Bas Mara selalu lambat bila hari aku plan nak keluar, hari lain tengok banyak pulak bas. So, aku pun tunggu bas sampai lah rasa menyampah. Bila bas sampai adoii..penuh gila! Tapi sebab desperate aku boloskan diri jugak. Aku diri betul-betul tangga yg terakhir. Bila pintu bas nak tutup atau bukak, aku kena kempiskan perut (konon berkesan la). Imagine betapa tin sardinnya keadaan dalam bas tu. Tolong lah nampak determination aku demi menaiki sebuah ba…

Total Pageviews

Daisypath Anniversary tickers