aku yang hambar.

Assalamualaikum.

Aku mengaku akulah girlfriend paling hambar dalam dunia.
Aku tak pernah cakap i love you, i miss you bila dengan kau.
Aku tak pernah letak status relationship dengan kau
Aku tak pernah teman kau shopping
Aku tak pernah nyanyi depan kau
Aku tak pernah masak untuk kau
Aku tak pernah suap kau makan 
Aku tak pernah cubit pipi kau
Aku tak pernah bagi flying kiss dekat kau
Aku tak pernah jalan dekat-dekat dengan kau
Aku tak pernah pegang tangan kau sambil jalan-jalan bila date dengan kau
Aku tak pernah hiking dengan kau
Aku tak pernah trekking dengan kau
Aku tak pernah camping dengan kau
Aku tak pernah tengok cerita kartun favourite aku dengan kau
Aku tak pernah ingat warna kegemaran kau
Aku tak pernah ingat makanan kegemaran kau
Aku tak pernah ajak kau ambik gambar
Aku tak pernah ajak kau datang rumah
Aku tak pernah kenalkan kau dengan dengan family aku
Aku tak pernah cerita pasal kau pada family aku

Aku tak pernah dan takkan pernah dapat buat semua tu
Sebab masanya belum tiba.
Sebab pada hakikatnya kita tak punya hubungan.
Sentap? Tak. Ini hakikat.
Kita hanya dihubungkan oleh satu perasaan. Cinta.
Dan kalau Dia tarik balik perasaan kita ni, kita dah tak punya apa-apa.
Maaf sebab aku selalu hambar
Maaf sebab aku selalu heartless
Maaf sebab aku tak pernah jadi sweet.
Maaf..


aku takkan pernah dapat jadi girlfriend terbaik yang pernah kau ada, tapi aku janji suatu hari nanti aku akan jadi isteri terbaik yang pernah kau miliki. -Mira,2012-







 Love, Mira yang hambar.

Comments

  1. nurul doakan yang terbaik untuk akak nurul yang sorang neh. harap2 jodoh akak dengan cik abang nurul yang sombong gilaaaa tuh berpanjangan, aminnnn!

    kirim salam bebanyak kat dia! hee~

    ReplyDelete
  2. and i'm sure he will be the best man for you.. always pray for u

    ReplyDelete
  3. wahhhhhhhhhh...ak nk daftar jd suami hg gak bleh x???sweeeeeeeeeeettttttttttt gilerrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  4. nurul: haah, dah ah sombong, garang lak tu. seronoknya boleh kutuk2 kat sini..kehkehkeh. baik adik. terima kasih doakan kak mira. :)

    ReplyDelete
  5. faiqah, thanks. aku pun doakan yg terbaik utk hang. :)

    ReplyDelete
  6. dayah: dengggg...tukar jantina ka apa hang ni? haha. :D

    ReplyDelete
  7. mai: eleleh, awak pun sweet jugak. dan of course untung. nama pun dah akan akan dah. :)

    ReplyDelete
  8. haha awk lagi sweet..tengok bersemut dah nih hehe =p

    ReplyDelete
  9. x tuka lg tp demi hg bila2 masa pon leh tuka..hahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

edisi mudah: puding karamel kukus

Cara buat pengukus manual bagi yang tiada periuk pengukus.

Barang kena ada bila pegi hiking/camping!

Total Pageviews

Daisypath Anniversary tickers