Posts

Showing posts from May, 2012

Bye Bye May and Hi June ;)

Image
Assalamualaikum.


Hari ni hari last bulan Mei. Maknanya esok 1 June bersamaan hari jumaat dan bermula lah paper final aku. Esok paper marketing yang nampak macam senang tapi soalan berbelit..ceit. Esok pagi-pagi pulak tu, harap pakcik bas efisyen esok. Tolong jangan menguji kesabaranku..please. Doakan aku baik-baik saja esok. Kepada kawan-kawan yang tengah exam dan akan ambik exam, semoga berjaya. Usaha tangga kejayaan kan. Jadi, marilah berusaha bersama-sama. Bila dah usaha takkan rasa bersalah dengan diri sendiri lagi.  Ok, sekian.  (^_^)v



“You may never know what results come of your action, but if you do nothing there will be no result.” ~ Mahatma Gandhi

Love, Mira.

persepsi yang menyampah.

Boleh tak berhenti melihat aku sebagai seorang yang tak berguna? Aku tau la aku selalu lampi, slow je dan of course lambat pick up, tak macam kau kan. Tapi at least boleh tak jangan anggap aku macam insan yang takda perasaan walaupun muka aku selalu heartless?

Aku sebenarnya sangat letih dengan persepsi orang pada aku. Aku tak ingat sejak bila tapi yang aku tahu sejak kecik lagi orang selalu anggap aku takkan berjaya, takkan sehebat orang lain even dapat flying colours tahap flying gila pun persepsi diorang pada aku tak pernah berubah. The only thing they always think about me....mira tu tak payah belajar tinggi sangat, tunggu orang masuk meminang je. Ayat ni dah bertahun aku dengar sampai aku rasa meluat dan rasa taknak kawin. Saya nampak macam takda impian ke pakcik-pakcik dan makcik-makcik sekalian?

Bukan setakat jiran je, kawan pun ada jugak fikir aku ni sangat tak berguna. Ada sekali tu, sorang budak lelaki ni siap cakap straight kat aku camni, 'kau mesti tak reti buat keja-k…

Baksis:Taman Negara Kuala Koh. Day 1.

Image
Assalamualaikum.

Hari ni aku nak cerita pasal Bakti Siswa a.k.a Baksis yang dah cakap nak cerita hari tu tapi tak cerita-cerita kan. Dah sebulan berlalu baru nak update. Ya, saya pemalas..hee. Hari ni baru rajin sikit plus line wifi agak boleh tahan laju. Baksis ni dari 6-9 April hari tu dan dibuat di Taman Negara Kuala Koh iaitu kat area Gua Musang, Kelantan. Entri ni memang banyak gambar. Layan je lah ya.

Mula-mula meh tengok gambar lepas perasmian. Semua orang ada kecuali Mina sebab dia tukang ambik gambar.


Gila ceria gambar tu. Bila rewind balik, cuba tengok gambar sebelum perasmian. -..-
Tengok lah perangai sorang-sorang. kebosanan.

Fakta: semua orang tak mandi lagi time ni..haha. Kami bertolak dari uum petang 6 april tu then sampai kat felda apa ntah namanya tu dalam pukul 4 pagi camtu. Kami tido dalam bas dan berhenti kat stesen minyak. cuci muka, solat subuh, ganti baju, sarapan. Dalam 8 pagi baru bertolak ke Taman Negara Kuala Koh sebab jalan nak pegi sana memang mencabar kal…

ini rezeki. janganlah iri hati.

Assalamualaikum.

Ini rezeki, janganlah iri hati hati, tak baik tau dengki!
Hah, sekali hari ni aku bagi pantun-suka-hati-berapa-kerat-pun kat korang yang membaca..haha.
Motif hari ni sebenarnya nak luahkan perasaan yang terbuku kat hati ni. Nak cakap kat girlfriends aku yang selalu menjelesi diri ini, janganlah jeles dengan diriku yang dekat dengan rumah ni. Terutamanya Pipah. Eh, pipah lagi? Haha...sebab aku selalu text Pipah, paling murah nak text (aku kedekut sekarang sebab kekangan kewangan..haha) dan of course dia selalu reply. Maka, dia selalu jadi mangsa..kehkehkeh.

Ramai cakap, untung lah duk dekat dengan rumah. Untunglah tiap-tiap minggu boleh balik. Tapi tapi tapi MEMANG UNTUNG pun! Hehe. Takda lah aku nak cakap memang untung duduk dekat dengan rumah tapi yang tak untungnya jauh dari kalian.

Dua tiga kucing berlari,
Mana nak sama si kucing belang,
Dua tiga kawan kat sini boleh ku cari,
Mana nak sama dengan korang.

Eh, pantun lagi?! Haha. Aku memang rasa untung sangat dekat …

myLine.

Image
Assalamualaikum. Aku bengang dengan myLine sampai rasa nak gigit-gigit je. Nasib baik myLine tu virtual. Pagi-pagi dah buat aku bengang. Apahal nak login pun susah?! Ni lah alasan kenapa aku lagi suka pegi login twitter atau facebook. Takda la remeh sangat. Even learningzone uum pun lagi pantas dari kau. Ah, merajuk dengan kau. Bye. :'(

aku yang hambar.

Assalamualaikum.

Aku mengaku akulah girlfriend paling hambar dalam dunia. Aku tak pernah cakap i love you, i miss you bila dengan kau. Aku tak pernah letak status relationship dengan kau Aku tak pernah teman kau shopping Aku tak pernah nyanyi depan kau Aku tak pernah masak untuk kau Aku tak pernah suap kau makan  Aku tak pernah cubit pipi kau Aku tak pernah bagi flying kiss dekat kau Aku tak pernah jalan dekat-dekat dengan kau Aku tak pernah pegang tangan kau sambil jalan-jalan bila date dengan kau Aku tak pernah hiking dengan kau Aku tak pernah trekking dengan kau Aku tak pernah camping dengan kau Aku tak pernah tengok cerita kartun favourite aku dengan kau Aku tak pernah ingat warna kegemaran kau Aku tak pernah ingat makanan kegemaran kau Aku tak pernah ajak kau ambik gambar Aku tak pernah ajak kau datang rumah Aku tak pernah kenalkan kau dengan dengan family aku Aku tak pernah cerita pasal kau pada family aku
Aku tak pernah dan takkan pernah dapat buat semua tu
Sebab masanya bel…

Wajah Baru ;)

Image
Assalamualaikum.

Saja nak cakap hari ni berwajah baru belog ini. Apahal ayat aku ayat tunggang terbalik -..-
Disebabkan boring tengok belog yang dah lama duk hitam putih maka semalam saja gatal tangan tukar kepada yang ceria sikit. Takda lah hambar sangat. Nanti dah rasa serabut dengan ni, aku akan kembali kepada tema hitam putih..hoho. Tension jugak buat benda ni memandangkan blogger dashboard baru. Taktau nak klik kat mana. Sabaq ja lah. Satu lagi, malas nak buat header dah. Jadi letak nama je kat situ. Ok fine, sebenarnya aku tak tahu, tak reti dan malas nak explore. Nanti tetiba dapat 'nur' insyaallah aku buat. Oh ya, kali ni aku saja pilih bunga-bunga dan konon girlish sikit sebab orang selalu meragui tahap keperempuanan aku. Saja nak bagitau aku perempuan lah walaupun ganas sikit. Ala, sikit je pun. Tak caya tanya kawan zaman sekolah aku. Hampir semua cakap aku ala-ala lemah lembut dan ayu sekarang..wakakaka. Kecuali Pipah sebab dia suka bias dengan aku. Dia dengki sebab…

edisi jimat: pilihan selain megi!

Image
Assalamualaikum.

Ya, hari ni aku nak bagitau pilihan selain daripada megi yang student patut sedar. Sedar? Ya, kadang-kadang kita bosan nak kena makan megi je dikala kesempitan wang mahupun kerana malas turun ke kafe. Tapi kala ni aku nak bagi option lain yang lebih menarik iaitu spagetti..*wink wink*

Firstly, pegi pasaraya yang korang suka dan cari lah dua benda iaitu spagetti, sos prego dan epal. Dah nama pun nak buat spageti takkan nak cari kuetiau pulak kan. Aku sebenarnya taktau apa beza pasta, spagetti, macaroni ke apa ntah lagi. Yang aku tau makan! Haha. Ok, tak point aku sekarang kau nak beli jenis apa pun suka hati, yang panjang tu ke spiral ke  mahupun bentuk macam cengkerang ke suka hati sesedap mata anda lah sebab rasa lebih kurang je. Yang penting tahan lama. Aku tau yang keluaran san remo je. Lepastu sos spagetti pulak aku pilih prego dengan perasa tradisi. Nak perasa lain pun boleh sesuka hati anda lah, itukan perut anda.


Kedua, beli epal dua bijik. Nak lebih pun boleh …

Manis 21: Wawa Shafiqa

Image
Assalamualaikum.

Hari ni 1 Mei iaitu hari pekerja tapi fokus hari ni bukan hari pekerja tapi pada birthday si wawa shah Memandangkan birthday dia di kala cuti umum maka tak pernah berkesempatan nak celebrate sesama. Sadis! Haha.. Walaupun Wa nampak normal pada pandangan mata orang tapi sebenarnya dia agak aneh lah. Malas nak cerita keanehan dia sebab kalau cerita konfem tiga hari pun tak habis. Dalam bahasa mudah semua kawan aku perangai boleh tahan aneh. Sila jangan nak nafikan eh..haha. Ok lah, dengan itu aku nak mengucapkan;

HAPPY 21ST BIRTHDAY WA! semoga berbahagia selalu. semoga selalu di bawah naungan cinta-Nya. sayang kau ;)







Love, Mira.

Total Pageviews

Daisypath Anniversary tickers