Cerita Minggu Lalu.

Assalamualaikum.

Dalam dua minggu kebelakangan ni aku memang busy gila. Aku serius, kali ni memang sangat busy. Assignment, mid term, quiz, konvo akak aku dan pindah rumah. Hidup aku memang hectic la, super duper penat tapi apa boleh buat. Bukan aku sorang je yang jadi camni, satu family aku pun sama. Paling kesian mak aku lah, eh tak..semua pun kesian. Yang kurang kesian sikit pun kat adik aku dua orang tu.

Aku memang rasa sangat serabut sebab banyak benda nak kena buat secara berderet-deret. Minggu lepas aku skip kelas 3 hari sebab fly ke sabah untuk konvo akak aku. Hehe..bukan selalu dapat peluang macam ni kan. Aku stay 3 hari je kat sana dan ni first time aku pegi holiday tanpa stay satu hotel dengan family aku..huhu. Diorang best la, cuti sekolah kan..dapat la duk sana seminggu. Tension betul tengok gambar diorang bersuka ria tanpa aku..heh. Aku memang jeles.

Disebabkan aku takda cuti panjang macam diorang maka aku pegi dengan mak dengan pak sedara aku. Tiga hari mana nak cukup, sabah tu luas. Kitaorang sempat travel setakat yang mampu je. Tapi aku puas hati la jugak even tak sempat pegi Tip of Borneo. Tempat kat sana memang cantik dan mendamaikan. Kalau korang ada peluang, pegi la melancong kat sabah. Walaupun mungkin tak semaju macam kat semenanjung ni tapi dia ada tarikan tersendiri. Makanan aku tak berapa boleh terima la Aku rasa macam lupa semua masalah bila sampai kat sana..hmm. Kalau tak percaya boleh la pegi sendiri.
 

p/s: aku suka dengar akak aku cakap sabah. imagine orang cakap utara yang pekat plus sabah..hahaha. oh, nanti bila aku free aku nak share tips melancong kat sabah lah.


Love, Mira.

Comments

  1. pindah rumah? hee, ada ole ole dari sabah tak? wink wink ^^

    ReplyDelete
  2. betoi..bukan salu dpt peluang fly.. pastuh leh plak wndow2 shopping sket kat sana..hihi..xpa mirah, 3 hr still bleh catch up laa...go go mirah! hee

    ReplyDelete
  3. bestnya...nk g sabah gak..bawa ak bleh???huhuhu

    ReplyDelete
  4. nurul: ada2, mai la ambik kat rumah baru ni..hehe.

    kila:haha..betul2, kbtulan rezeki ada..hee. yeah, saya boleh!!

    dayah:aku dah balik lah, tggu kita holiday sesama 10thn lg na..haha

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. fuhhh sekarang rasa nak g sabah lah plak :D bawak pergi ;)

    ReplyDelete
  7. munirah: jom jom. tapi bayar sendiri la..he. tolong bawak tunjuk jalan boleh la..:)

    ReplyDelete
  8. nurul, bukan rmh baru pun. rumah lama msa kecik2, pindah kembali ke tempat asal..hehe. kat perlis area mata ayer..jom la mai. :)

    ReplyDelete
  9. lahh, yaka? bukan orang sp dah al neh? hehe. boleh boleh. nanti bg alamat, boleh pi serbu! hehe. tapi sem depan depan la. ngiee~

    ReplyDelete
  10. haah, dah jd org perlis balik dah..hehe. baik, sem deoan baru nurul balik sana kan? lama lagi tu..huhu.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

edisi mudah: puding karamel kukus

Cara buat pengukus manual bagi yang tiada periuk pengukus.

Barang kena ada bila pegi hiking/camping!

Total Pageviews

Daisypath Anniversary tickers