Sunday, September 18, 2011

mengapa saya sorok dia..

Assalamualaikum. Lama jugak aku tak meng-update entri baru, semua sebab internet yang taknak bekerjasama dengan aku. Tapi tak apa, aku tak marah..internet memang begitu. Kadangkala cepat ibarat cheetah kadangkala lembab macam siput. Aku terima je lah, benda free memang macam tu la kan.

Sebenarnya aku dah lama nak cerita pasal benda ni cuma taktau macam mana nak mula. Aku kan pemalu. Ya, aku pasti ada kalangan kawan-kawan aku yang akan persoalkan kata-kata aku tu. Tapi serius aku memang pemalu kalau nak cakap pasal..ehem..cinta. Nak buat macam mana jiwa aku jantan sikit tapi aku straight okay cuma aku bukan jenis lovey dovey ni.

Ada je kawan-kawan aku yang persoalkan kenapa aku tak pernah upload gambar dia kat facebook aku. Jawapannya senang je..apa perlunya aku upload? Eh, tu da jadi soalan ya..hehe. Sori la, aku memang tak suka tunjuk sapa dia yang bertakhta di hati aku ni. Haha..ayat gila geli!
Aku taknak ada orang komen camni;
asal boyfriend kalau cerah dari kau eh? Kulit dia lawa lak tu..
Sentap kau kalau kena gini. Tau la aku banyak jerawat pun..huhu. Aku ni dah la jenis cepat down. Kang kalau aku down dia jugak jadi mangsa. Kesian kan..so, baik tak payah tunjuk gambar dia..lagi senang.

Ada juga yang tanya bila nak buat in a relationship? Menurut pandangan aku sendiri, tu bukan masalah besar pun. Tulis atau tak, tak ada effect kat aku pun. Lain la kalau aku tulis in a relationship pastu mak aku terus cakap "kawinlah anakku, mak ngan ayah sponsor"..then, baru la aku tukar status tu. Haha..harapan la mak aku nak cakap camtu. Dalam erti kata lain, hidup aku tak berubah pun kerana satu status kat facebook tu. Tapi aku mungkin akan tukar status kepada 'engaged to' takpun 'married to' bila semuanya dah officially sah.

Dan lagi..lebih sedih bila kawan yang jenis advanced sikit cakap..
korang tak pernah jumpa parents each other eh? Korang couple jenis apa ni?
Oh, hello awak..kitaorang baru couple, belum kawin lagi. Nak jumpa mak bapak kena ada duit dalam simpanan dulu. Kalau tak..takdak maknanya, bukan boleh kawin terus pun. Lain la kalau family kitaorang ni kaya raya sudi nak taja wedding kitaorang. Lagipun aku jenis tak suka kenalkan dengan family. Tak, aku bukan malu dengan dia ke apa.. Cuma, bayangkan la kalau kitaorang putus di tengah jalan. Kan ke susah. Buat pulak family aku suka gila kat dia, macam mana?

So, kesimpulannya aku tak bersedia nak kenalkan dia pada sesiapa pun kecuali pada teman-teman rapat aku. Tapi aku pasti tak akan menolak untuk expose siapa dia bila masanya dah tiba which is maybe next 5 or 6 years.. Kalau ada jodoh la..hehe. Oh, ya..lupa nak cakap aku dah jumpa some of his family; kakak dengan mak dia tu pun secara tak official. Aku bangga sebab aku tak pengsan masa tu..haha.

" Love me for a reason, let the reason be love."
p/s: mak dengan kakak awak lawa la, patut la awak pun lawa..eh, tak..awak comel! Haha. Okay, aku rasa geli..sekian.

Lots of Love, Mira.

10 comments:

  1. ehem! i think i know who. lalalala. kann? hehehe. semoga kak mira and 'ABANG' tettt! berkekalan hingga akhirnyaa. haha. nak kawen tuh jangan lupa jemput hadek yang sorang neh hokayyy! hehehe

    ReplyDelete
  2. alala..malu2!panggil abang yg tak tahan tuh..gelinya.. okay, takdak hal, nnti jmput siap bg meja vvip lg kat nurul..hehe. tpi nurul kena bwk keding skali la, okay tak? ngee..

    ReplyDelete
  3. okay lah, taknak mention ABANG. hahaha. mention mr.'Z' ja. buleh tera tuhh? HAHA! erm, okay jaa, bagi keding makan banyak banyak. taklah keding lagi dah. hahah~

    ReplyDelete
  4. haha..mr. Z takpa lg, ada kwn dia pnggil zaza..cmel kan? ahaha..boleh2, keding dah tak keding ah pastu bleh bg nama lain pulak..sian keding..jadi mangsa keadaan..hehe.

    ReplyDelete
  5. zaza? HAHA! so sweet. lalala~ hehe. nama keding tuh pames. kawan kawan kat sini pon panggil dia keding, sebab nurul. hehe.

    ReplyDelete
  6. haha..tapi tak pernah lg ah panggil dia zaza. nak try ah pasni..hee. sy sweet, dia tidak! ahaha. wah, tp kool gak nama tu. mcm unik la. bila la nak boleh berkenalan ngan keding nih..ngee.

    ReplyDelete
  7. okay. nanti kirm salam kat zaza, cakap adik nurul dia kirim salam. HAHA!. nak kenalan ngan keding? buleh! hari wedding kak mira. lalallala~

    ReplyDelete
  8. okay, bila dia dh hbs exam kang akak ckp ye yg adik ksyangn dia nurul..kim slm..hehe. alamak, lambatnya la nak boleh jmpa..ahaha..=D

    ReplyDelete
  9. ahahahah habis maju lah ni expose die kat sini??

    ReplyDelete
  10. haah..ni paling maju wak..takleh dah kat tmpat lain..haha

    ReplyDelete