Tuesday, July 5, 2011

Oh, Hanya Kau Yang Mampu!!

Kepada: Kau yg pandai dan cantik serta hot..


Aku mewakili kawan-kawan aku saja lah nak cakap yang kami ni dah cukup menyampah dengan blog kau. Tapi kan kau mesti bangga doh sebab jadi topik perbincangan kat fb kitaorang. Kau macam famous lah sebab kitaorang rajin stalk kau tau. Sila rasa bangga sebab tak ramai orang yang kitaorang stalk secara berjemaah dan disertai dengan kutukan. You're the only one, girl!

Aku bagi tiga sebab kami sudi jadi haters kau;

#1:Kau tu obses!

Aku memang pembenci orang yang obses jadi secara automatiknya kau memang aku tak suka ok! Hidup kau hanya untuk bf kesayangan kau..kononnya lah. Semua yang kau buat hanya untuk dia. Dia pun camtu jugak. Korang macam dah ditakdirkan untuk bersama sejak lahir lagi. Takdak apa yang mampu halang korang. Kira macam korang pasangan ter"romantik" di dunia ni! Hebatnya cinta korang kan. Aku kagum lah. Tapikan kalau kata..ni kalau lah kan korang break up nanti tak ke kau rasa kau perlu kawan untuk dengar luahan hati kau tu? Ya, kau rapat dengan mak kau..aku tau tu tapi kau takdak rasa perlukan kawan ke? Aku curious lah dengan kau ni. Kau yang tak perlukan kawan ke kawan yang tak perlukan kau eh? Opss..

oo.."sweet" lah korang!

 #2: kau show off!

Perlu ke kau nak mention harga semua benda yang kau makan? Perlu ke nak cakap apa yang kau makan tu mahal? Perlu ke nak cakap kat mana kau makan sambil kata hanya orang kaya boleh makan? Perlu ke??? Kau ni sebenarnya tak pernah makan ke benda-benda yang "mahal" tu semua..yang *perak sangat awat chek? Tolong jangan malukan diri sendiri boleh tak. Aku pun takda la selalu makan kat tempat-tempat mahal macam Secret Recipes, Dome..tapi aku takda lah war-war kan kat semua orang yang aku pegi situ sambil makan benda mahal beserta tag price..huh! Ayat-ayat kau yang biasa dilihat..
                    Harga milo ni RM18.50 tau. Mahal kan, biasa la makanan orang kaya raya macam kite jeww..(aku:milo RM1.00 kat kafe C di Kmpk pun sedap apa!)

OMG! Carbonara ni mahal tau..bf kite suka lah..(aku:terasa mahu mencarut ya disitu!)




Ni mahal tau! Banyak duit bf kite a.k.a bakal hubby kite habiskan tuk beli this cake for  my besday. Love u lah!( aku:Tatkala ni hatiku berkata what the heck!)

 #3:Mulut kau bau longkang!

Aku rasa kau tak sedar atau pun buat-buat tak sedar yang mulut kau berbau longkang.. Ewww! Kau sedap je sindir orang kan..
kau kata: "Eh, banyak tu je result awak? Oh, padanlah tak study pun kan. Kalau awak yang tak study ni dapat B mesti kite dapat A kan?"
Oh, mulut longkang yang berlagak! Kau rasa kau akan berada kat atas selama-lamanya ke? Kau rasa bila masuk U ni kau boleh skor ke? Kau rasa takdak orang boleh lawan kehebatan kau ke? Oh, please lah..jangan ingat diri kau tu hebat sangat k..Tulis simple word dalam english pun kau tunggang terbalik. Kalau pasal grammar aku tak kesah lah, semua orang ada masalah tu tapi ni vocab kau pun sendu je aku tengok. Rasanya budak SPM boleh tulis better dari kau. Jadi, jangan rasa diri tu hebat sangat kay!

Okay, penat dah aku bentangkan analisis aku pasal kau punya perangai nih. Ni semua atas jasa stalker-stalker yang rajin meng-update pasal aktiviti kau. Sila ucap terima kasih pada mereka. Kami saja tak buka group haters kat fb sebab taknak kau perasan famous pulak, nanti makin menjadi-jadi. So, dalam erti kata yang mudah.. kami nak kata kat sini...


p/s: thanks kpd Amee yg buat permintaan untuk entry ni..
(*perak = orang yang tak pernah jumpa sesuatu benda tu dan excited gila bila dapat; macam kera dapat bunga. Sebutan bukan seperti negeri perak ya, harap maklum!)


Love, Mira.

2 comments:

  1. ohhoo yes! jaja name saya lagi! ahaha awak patut masuk kan pasal phone 5 ketul die tuh!

    ReplyDelete
  2. oh, amee..pastilah kena gila glamer jgk..virus milo..haha. sy t'lpa lah..xpa2..nnti 1 day bleh wat story psl phone..hee.

    ReplyDelete