Saturday, July 30, 2011

Ku menunggu..

Aku tengah menunggu..ramadhan. Dalam dua hari lagi kita akan sambut ramadhan. Kalau ikutkan ni kali ke-20 aku bertemu ramadhan tapi lebih kurang 13 tahun aku berpuasa. Tak sangka agak lama kan. Tadi usha status kawan-kawan kat fb..ada someone write this:

wondering when was my last time celebrating full Ramadhan with full of heart.. 

Oh, suddenly aku rasa macam tak full of heart lah selama ni. Tak konsisten. Kadang-kadang malas dan kadang-kadang rajin. Tak boleh salahkan setan sebab dia takda time ni. Semua salah nafsu sendiri!

pegi jauh-jauh!

Aku harap ramadhan kali ni lebih sempurna berbanding sebelum ni. Harap sangat aku akan rajin pegi tarawih. Rajin tolong mak masak untuk sahur. Rajin jahit baju raya. Rajin baca Quran. Rajin serajin-rajinnya..
Okay, tu je lah harapan aku sempena ramadhan kali ni.


p/s: to my beloved friends: Amee, Najwa, Dayah..thanks sebab mention nama saya dlm blog anda semua. Sangat terharu okay! Hehe..

Love, Mira.

2 comments:

  1. ahaha. :D
    so da bace ke that article??
    thats the one yg awak kate elle ckp tu kan?

    ReplyDelete