Wednesday, March 2, 2011

Tak jadi give up

Sejak setengah tahun lalu, aku asyik stress. Sampai saat ni pun masih rasa lagi. Kalau ikutkan hati memang nak give up. Taknak buat homework, taknak baca buku, taknak pegi kelas..semua aku taknak buat kecuali makan.. Tapi rasa sayang pulak kalau tak usaha sekarang.

Alhamdulillah, sekarang mak ngan ayah aku dah mula faham apa yang aku nak sebenarnya. Dah bertahun aku cuba bagitau apa yang aku nak tapi diorang taknak dengar. Diorang tetap anggap aku mira yang dulu. Suka baca buku, rajin buat homework, suka bertanya, pandai..tapi tak. Aku bukan mira yang tu lagi. Mira yang tu hilang sikit demi sikit dari hidup aku.

Jadi, setelah beberapa tahun merasa jadi loser..takdak arah tujuan. At last, hujung minggu lepas aku temui asa. asa tu kalau dalam bahasa mudah harapan lah(saja nak tunjuk skill tatabahasa aku..hehe). Jadi lepas balik cuti, ada perasaan nak berubah sikit.

Final exam dalam sebulan lagi, memang kena speed kali ni. Aku ni cepat hilang semangat. So, hari2 kena ambik masa untuk muhasabah..tabah lah mira. Untuk mereka yang seangkatan ngan aku, selamat berusaha juga. Dan paling penting, tabahlah kawan..


 Love, Mira.

1 comment: